Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova la denominació Espai Maria-Mercè Marçal per a l’equipament que acull la regidoria de Feminismes i LGTBI

Durant la sessió plenària es va prendre coneixement del període mitjà de pagament del darrer trimestre del 2016 situat en 20,49 dies


El Ple aprova la denominació Espai Maria-Mercè Marçal per a l’equipament que acull la regidoria de Feminismes i LGTBI

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir el canvi de denominació del Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones per Espai Maria-Mercè Marçal. Tal com va explicar l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, el propòsit del canvi respon a l’objectiu d’identificar l’equipament amb les polítiques d’equitat de gènere i LGTBI. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern, format per Junts per Sant Quirze i ICV, i els vots en contra de Convergència, PSC i Ciutadans.
L’equip de govern va proposar la nova denominació a la Comissió Permanent de Nomenclatura de Vies Públiques el passat 13 de gener, on els grups municipals van aportar diferents opcions. Així, Ciutadans va exposar que era innecessari identificar l’espai amb cap nom personal, el grup del PSC va proposar el nom de Maria Aurèlia Capmany, i Convergència va presentar l’opció de denominar l’equipament Muriel Casals. Finalment, la proposta que la Comissió va elevar al Ple va ser la denominació de Maria-Mercè Marçal (fotografia que acompanya la notícia) per considerar que és la persona que identifica l’essència de l’equipament i dels serveis que s’hi ofereixen. Els representants dels grups de l’oposició van argumentar els vots en contra per la manca de debat i participació.
 

Altres punts de l’ordre del dia
L’Alcaldessa va donar compte al Ple dels decrets de modificació del cartipàs que recullen, d’una banda, el canvi de nom de la regidoria de Coeducació i Polítiques de Gènere per regidoria de Feminismes i LGTBI, i d’altra, la modificació de les competències de la regidoria de Desenvolupament Econòmic i Local on s’afegeix el servei de Consum. L’Alcaldessa va donar compte, també, dels decrets aprovats durant el passat mes de desembre.
El tinent d’Alcaldia d’Economia, Albert Falgueras, va posar en coneixement del Ple l’informe del quart trimestre del 2016 en relació als terminis del pagament previstos en la Llei de Contractes en el sector públic. Falgueras va explicar que el període mitjà de pagament de l’Ajuntament se situa, actualment, en 20,49 dies; quatre dies i mig menys que l’anterior trimestre.
D’altra banda, el Ple va ratificar unànimament l’acord de Junta de Govern, de data 10 de gener, referent a la declaració de serveis, sectors i funcions essencials de l’Ajuntament, i va aprovar, també per unanimitat, els acords de la Mesa General de Negociació, formada per l’Ajuntament i representants dels treballadors i treballadores. Aquests acords fan referència a la data límit d’ordenació del pagament de la nòmina, la millora de la prestació econòmica d’incapacitat temporal i els permisos i llicències del personal de la Corporació. Tanmateix, es va aprovar per unanimitat la  compatiblitat d’un treballador públic de l’Ajuntament.
La sessió va finalitzar amb el torn de precs i preguntes a l’equip de govern.

Podeu escoltar la retransmissió del Ple realitzada per Ràdio Sant Quirze o veure el vídeo de la sessió plenària a continuació: