Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

"No abusem dels aliments processats ni dels fregits"

La dietista Anna Gispert dóna consells sobre com alimentar de manera saludable els infants


"No abusem dels aliments processats ni dels fregits"

Una vintena de persones van assistir dissabte a la xerrada “Claus per a una alimentació saludable dels nostres infants”, a càrrec de la dietista i nutricionista Anna Gispert. L’activitat s’adreçava a tots els públics i especialment a les ampas de les escoles. 

Durant la sessió es van abordar aspectes com els menús que es presenten a les escoles, cada vegada més saludables, malgrat necessiten de revisions periòdiques. Segons Gispert “les escoles estan incorporant més la proteïna d’origen vegetal i aliments com el pa, l’arròs i altres varietats de cereals integrals, de grà sencer”. En aquest sentit, es va orientar els assistents sobre com complementar a casa una bona dieta a l’hora de sopar: “cada sopar ha de comptar amb verdures, hortalisses i amanides.”
Gispert va ser especialment rotunda amb la incorporació dels processats, cada vegada més, a les dietes infantils: “limitem-lo a ocasions. Em refereixo a hamburgueses envasades, frankfurts, brioixeria, pa de mala qualitat… i els fregits igual, s’han d’alternar diferents tècniques culinàries”, va insistir la ponent.
Finalment, també es va incidir en l’alimentació creada exclusivament per a infants, com llets infantils o iogurts, que respon més a interessos industrials que a beneficis per a la salut: “.. és com aquest costum de donar una galeta als nens petits quan tenen gana… és millor opció una peça de fruita, fruits secs o un xerrys!”.
El cicle, organitzat des de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament, continuarà properament amb dues xerrades més: una centrada en l’alimentació durant l’adolescència, i l’altra en diferents etapes del cicle vital de la dona: primera regla, embaràs, lactància, menopausa, etc.