Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar Social

Primera reunió per treballar la creació de la Taula d'Aliments

L'Ajuntament impulsa la coordinació de diferents agents implicats en l'atenció a les persones amb necessitats alimentàries


Primera reunió per treballar la creació de la Taula d'Aliments

Avui s’ha celebrat la primera sessió informativa per a la futura creació d’una Taula d’Aliments. L’Ajuntament de Sant Quirze, amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona, vol posar en marxa aquesta iniciativa de manera que la Taula esdevingui una plataforma per millorar l’atenció de les necessitats alimentàries de la població en risc.

Per aquest motiu, sota la coordinació de Benestar Social, aquest matí l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, s’ha reunit amb membres de diferents entitats i agents relacionats amb la gestió i recaptació dels bancs d’aliments, per vehicular aquest projecte. Hi han assistit representants de Càritas, Las Personas Primero, la Parròquia o Les Fonts Solidària, entre d’altres.
El projecte preveu posar en contacte els diferents actors que hi intervenen, per millorar la coordinació i la gestió dels ajuts, de manera que s’unifiquin criteris en diferents àmbits, com ara els estocs, la tipologia d’aliments que es recapten, les necessitats dels diferents col•lectius, els canals en què arriben les peticions, etc. També s’establiran uns mínims compartits i el compliment de la normativa vigent en aquest àmbit. A continuació, en un segon pas, es treballarà en la creació de nous projectes com els circuits de derivació i incidències, la coordinació de voluntaris i dels punts d’emmagatzematge i distribució, entre altres.
Aquests objectius es treballaran des d’ara fins al mes de juny, un període en què l’Ajuntament paral•lelament crearà un espai de debat integrat pel teixit econòmic del poble (empreses i comerços), ampas, entitats i representants de partits polítics. Serà des d’aquest espai d’on sorgirà formalment la Taula d’Alimentació. Un objectiu que ha de veure la llum al mes de juny. La Taula es reunirà periòdicament, i permetrà gestionar de manera eficient i transparent aquests recursos.