Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L'associació Dones Juristes presta servei a l'Espai Maria-Mercè Marçal

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones ha contractat aquesta entitat que assessora des d'una perspectiva de gènere


L'associació Dones Juristes presta servei a l'Espai Maria-Mercè Marçal

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones ha contractat  Dones Juristes, perquè sigui aquesta entitat qui desenvolupi l’orientació jurídica que es presta.

Dones Juristes és una associació jurídica constituïda a Barcelona el 1989. Els seus objectius són: seguir la legislació i jurisprudència que afecti les dones; lluitar contra la violència de gènere; treballar per aconseguir la igualtat de drets i obligacions entre les dones i els homes en tots els camps de la societat; ; promoure la col•laboració entre totes les dones juristes per tal d'aconseguir una societat més fraternal i solidària i prestar assistència i serveis jurídics a les dones.
El servei a Sant Quirze ofereix orientació jurídica en diferents àmbits: civil, penal, laboral i estrangeria. Cal demanar cita prèvia per accedir-hi. L'horari d'atenció és els dilluns de 10 a 14h, quinzenalment. 
 
Recordem que el Servei d’Informació i Atenció a les Dones depèn de la unitat de Feminismes i LGTBI, i està ubicat a l’Espai Maria-Mercè Marçal (av. Vallès, 97-99). El servei ofereix:
 
- Servei de primera acollida: 
Informació i orientació en drets de les dones i violència masclista
Derivació als serveis d’atenció a les dones, serveis especialitzats i altres serveis municipals 
-Suport psicològic:
Adreçat dones que, degut a situacions diverses, necessiten un suport i acompanyament psicològic, amb una especial atenció a dones en situació de violència masclista.
Per accedir: cal fer entrevista prèvia amb la tècnica d’igualtat (primera acollida)
Horaris: dijous de 8 a 15h
-Suport psicològic per a infants
Adreçat als fills i les filles, menors de 18 anys, de les dones que fan ús del servei d'atenció psicològica, en situacions específiques.
Per accedir: a proposta de l’equip del SIAD
Horaris: dimarts de 8 a 13:30h
 
A més dels serveis d’atenció, també s’ofereixen tallers d’apoderament. Es tracta de sessions que ajuden a fomentar la confiança personal, per augmentar la confiança en una mateixa i tenir autonomia sobre la pròpia vida i escapar del control dels rols o situacions imposats socialment.