Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Recepció d'autoritats senegaleses a l'Ajuntament

La visita respon al desenvolupament del projecte "Cooperativa agrícola de dones a Sandiniery"


Recepció d'autoritats senegaleses a l'Ajuntament

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va rebre dimecres una delegació del Senegal, formada per l’alcalde de Karantaba, Sediy Soly; l’alcalde de Kolibantang, Sidya Daffe, el cap d’agricultura de la regió de Sedhiou, Malang Biaye; el president de l’Associació d’Ajuda a l’Immigrant 2009 (ADAIC), Desenvolupament i Cooperació, Fossar Souane, i el Coordinador de l’ADAIC, Balla Badjinca. Aquesta representació d’autoritats és la responsable de la coordinació del projecte “Cooperativa agrícola de dones a Sandiniery”, que es desenvolupa en aquesta zona gràcies a la implicació de les tres oenagés santquirzenques Acció Solidària Vallès, Ateneu del Món i Cooperación y Ayuda, i la Mesa de Cooperació de l’Ajuntament.

Recordem que el 2013 aquestes tres oenagés van signar un conveni per unir forces i tirar endavant un projecte en una altra localitat senegalesa, la de Thionk-Essyl. La iniciativa va ser una continuació de les accions iniciades l'any 2007 per Acció Solidària Vallès en aquesta comunitat del Senegal, on al llarg dels anys s'hi han desenvolupat diferents accions per tal de millorar les condicions de treball i facilitar eines que potenciïn la promoció econòmica de la zona. 
L’objectiu de la iniciativa, tant l'anterior com l'actual, és resoldre les dificultats generades per la crisi econòmica i es concreta en potenciar el desenvolupament econòmic del Senegal, mitjançant el desenvolupament de cursos formatius de gestió agrària, associativa, alfabetització, informàtica i oficis. Cal destacar també que aquesta iniciativa fa especial èmfasi en la formació i capacitació de les dones i els joves, dos dels col•lectius més vulnerables.
Ara, la cooperativa agrícola permetrà explotar les potencialitats de la zona i l’apoderament de les dones, donant així suport a l’economia social i, alhora, a l’educació.
La delegació del Senegal visita aquests dies diverses administracions, per garantir la continuïtat dels projectes i donar a conèixer la situació de la zona.