Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple aprova el Pressupost de 2011

L’exercici per a l’any vinent se centra en la contenció i l’eficiència econòmica


El ple aprova el Pressupost de 2011

El ple de l’Ajuntament ha aprovat el pressupost municipal per al 2011 amb els vots favorables de CiU i PSC, i els vots en contra d’ERC, ICV i PP per un import de 18.843,630,52 €.
El pressupost d’enguany respon a dos objectius molt clars: la contenció en la càrrega impositiva a la ciutadania i l’atenció a les necessitats bàsiques de la mateixa.
Per aquest motiu,, el resultat ha estat un pressupost auster, amb contenció de la despesa i també marcat per la forta caiguda dels ingressos, però que respecta els principis estratègics i bàsics de la gestió econòmica i de l’atenció a la ciutadania.
En aquest sentit, el pressupost dóna resposta als canvis, definint com a prioritats la sostenibilitat ecomòmica de l’Ajuntament, amb una gestió eficient i acurada dels recursos i, d’igual forma, amb una gestió prudent i igualment eficient de les despeses.
També s’estableix com a prioritat la sostenibilitat urbanística, respectuosa amb l’entorn urbà que ens envolta i amb el creixement del municipi. Finalment, també estableix  el foment de la participació ciutadana.
Per tant, el 25% del pressupost es destina a la dotació de recursos eficients per gestionar despeses i atendre inversions. Un exemple d’aquest esforç es materialitza en la planificació de projectes com la carpeta ciutadana, la implantació d’un sistema de gestió econòmica totalment transversal o la presentació de la informació en diferents formats.
En segon lloc, el 50% del pressupost es destina a consolidar l’estructura sòlida del municipi en els àmbits de mobilitat, accessibilitat, qualitat de vida, plantejament urbanístic i equipaments.
Finalment, l’import restant es dedica directament a les persones: jovent, gent gran, famílies necessitades i, en definitiva, a suplementar la manca de recursos personals en molts casos. També al teixit associatiu, consolidant la participació ciutadana i facilitant l’accés al portal web, oferint nous espais cívics i donant suport a la cooperació.
De la mateixa manera, el desenvolupament empresarial esdevé també prioritari i reflectit en el pressupost: el recolzament a la xarxa industrial és clau en el plantejament econòmic de l’any vinent.
El nou pressupost posa de manifest que l’endeutament global és cada vegada inferior, de manera que es redueix any rere any, fins a arribar pràcticament al 40,32% en el proper any, un 10% inferior a les xifres d’anys anteriors. Recordem que abans del Decret sobre mesures per a la contenció del dèficit, el límit es trobava en el 110%, i que la darrera diposició d’aquest Decret deixarà aquest límit en el 75%. Per tant, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès es troba molt allunyat dels límits permesos per la llei.