Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Festa dels Animals reuneix més d'un centenar d'associacions, propietaris i professionals del sector

La celebració consciencia la ciutadania sobre la tinença responsable i recorda la importància del benestar dels animals


La Festa dels Animals reuneix més d'un centenar d'associacions, propietaris i professionals del sector

Els exteriors de Can Feliu es van omplir ahir per celebrar la segona edició de la Festa dels Animals. Entitats i associacions del món animal, a més de comerços i empreses relacionades amb el sector, van oferir als assistents exhibicions de tot tipus, a més de consells per a l’educació de les mascotes: ensinistrament caní, jocs i activitats, obediència avançada, detecció de substàncies, gossos pigall, treball amb persones amb discapacitat, el tracte amb els més petits… Una sèrie de posades en escena que es van complementar amb xerrades sobre els projectes que desenvolupen moltes d’aquestes entitats i desfilades de protectores per donar a conèixer els gossos en adopció. Centenars de persones propietàries de gossos es van acostar fins a la festa, per aprendre algunes tècniques o simplement per conèixer de prop la tasca que desenvolupen aquestes entitats.

La festa més compromesa
En el decurs de la celebració es van censar un total de 28 gossos a la carpa informativa que va habilitar l’Ajuntament. La jornada tenia com a objectiu conscienciar la població sobre la tinença responsable d’animals i el respecte vers els espais públics i la convivència. A més, es van recollir aportacions per a la nova ordenança de tinença responsable d’animals; unes propostes que giraven al voltant de la recollida d’excrements i les sancions en cas de no fer-ho correctament. També es van recollir propostes sobre la prevenció en casos de maltractament animal.
Una altre dels punts de participació durant la festa va ser el de la proposta d’espais de socialització per a gossos. La ciutadania, valorant el plafó que detallava el llocs, va suggerir que s’hi instal•lessin papereres i punts d’aigua, i que es delimitessin zones per a les defecacions.
 
Natàlia Barris, guanyadora del sorteig #jonoemmerdoSQV
Durant la festa també es va lliurar el premi a la guanyadora del sorteig emmarcat en la campanya #jonoemmerdoSQV: Natàlia Barris, que va pujar la foto de la seva gossa Duna a l’Instagram, demostrant així el seu compromís amb un Sant Quirze més cívic. En total, es van pujar més de 100 fotografies, gràcies a un total de 70 participants. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va lliurar el premi a la guanyadora, en el marc de la festa: un xec per valor de 100€ a bescanviar als centres veterinaris i els comerços relacionats amb el sector al poble.
 
La festa dels petits
El públic més petit va poder gaudir també de la festa, no només veient les exhibicions, sinó també amb tallers de pintacares i titelles de dits. Algunes entitats recollien fons amb aquestes propostes.
 
Xipa el teu animal
Us recordem que fins l’11 de març, i com a promoció de la Festa dels Animals, podeu xipar el vostre animal als centres veterinaris del poble per un preu especial de 40 euros.
 
Podeu veure totes les fotografies de la festa en aquest enllaç.