Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El debat de l’educació de persones adultes: Cap a on anem? Nous camins

L’Equip de Treball d’Educació de Persones Adultes comença a concretar noves accions per al present curs escolar


El debat de l’educació de persones adultes:  Cap a on anem? Nous camins

L’Equip de Treball d’Educació de Persones Adultes (EPA) ha començat a concretar els passos a seguir pel present curs escolar. L’EPA està formada per una trentena de professionals vinculats a la docència i formació de persones adultes amb un objectiu clar: debatre i actuar sobre els reptes que l’educació d’adults ha d’afrontar a curt termini. El punt de trobada per perfilar el full de ruta va ser l’Escola d’Adults  l’Olivera a la masia de Can Barra de Sant Quirze del Vallès, el passat 28 de gener.

L’equip es divideix en tres comissions, que treballen diversos objectius com l’augment de l’eficiència del personal docent; les millores en l’organització dels centres i els seus programes o la recerca de mecanismes que facilitin l’accés a l’educació per part de les persones adultes.
La trobada del 28 de gener va ser un bon moment per conèixer eines i experiències de reflexió, difusió i d’innovació com, per exemple, el blog DE VUELTA, les trobades BETACAMP o el grup INED21. També va servir perquè representants de diferents centres posessin en comú bones pràctiques a l’educació d’adults.
 
El naixement de l’EPA
L’EPA és un grup impulsor que neix arran de la I trobada de formadors de persones adultes que va tenir lloc al març de 2016 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB),  promoguda per l’Institut de Ciències de l’Educació. En aquests moments, està format per una trentena de professionals vinculats a la docència i formació de les persones adultes procedents de diferents centres.