Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze se suma a l'acte de suport del món local a la campanya #volemacollir

Centenars d'alcaldes i alcaldesses de Catalunya s'han concentrat avui per insistir en l'acollida i donar suport a la manifestació de dissabte


Sant Quirze se suma a l'acte de suport del món local a la campanya #volemacollir

L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, s’ha sumat avui a l’acte de suport del món local a la campanya #volemacollir, de l’entitat “Casa nostra, casa vostra”. Hi han assistit un centenar d’alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya, així com representants de diferents entitats locals. 

L’acte ha estat impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Associació Catalana de Municipis, i la Federació de Municipis de Catalunya, amb l’objectiu d’esdevenir una crida a la manifestació que s’organitza aquest proper dissabte 18 de febrer als carrers de Barcelona.
La trobada s’ha desenvolupat al Comptador “Som i Serem Ciutat Refugi”, situat a la platja de la Barceloneta. Allà, hi han intervingut les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau; Badalona, Dolors Sabater; l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón; i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa. 
 
“Les ciutats volem i podem fer-ho", aquest ha estat el clam que han deixat palès els alcaldes i alcaldesses, insistint en què, com ha dit Ada Colau,  “deixin treballar” els municipis perquè volem “acollir més”. Alcaldes com el de Sabadell, Juli Fernàndez, han opinat que “acollir no és una opció, sinó una responsabilitat i una obligació". "O acollim o acollim, no hi ha cap altra opció", ha sentenciat.
 
Totes les intervencions han fet referència també a la propera concentració de dissabte. La sortida serà a les 4 de la tarda a la plaça Urquinaona de Barcelona i s'acabarà al passeig Marítim, a la Barceloneta, davant del Mediterrani, el mar on l'any passat van morir almenys 5.000 persones.
La manifestació recordarà els drets de les persones refugiades i reivindicarà que les institucions i els polítics catalans i espanyols moguin fitxa en l'acollida. Els organitzadors confien en la solidaritat que ha mostrat en diferents ocasions la societat catalana.  
 
A Sant Quirze, la Plataforma Sant Quirze acollim els refugiats convoca els manifestants a les 14:45 hores als FGC de Sant Quirze, o directament a Barcelona, a la ronda Sant Pere cantonada amb Via Laietana (al costat de la muntanya).
Els nois i noies de l’Esplai La Flama portaran a la manifestació la pancarta que van pintar en la Matinal Acollim els Refugiats del passat 5 de febrer.
 
 
Amb el lema "Prou excuses. Acollim ara", la protesta tancarà les accions de sensibilització de Casa nostra, casa vostra. Tot seguit, l'organització preveu consensuar, amb totes les entitats implicades, un decàleg amb punts concrets per exigir canvis reals en les polítiques migratòries i també la manera d'atacar les causes que provoquen que les persones hagin de fugir dels seus països.