Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze celebra aquest dissabte el Carnestoltes 2017

Les disfresses i la diversió s’apoderaran dels principals carrers del poble


Sant Quirze celebra aquest dissabte el Carnestoltes 2017

La rauxa i la disbauxa s’apoderaran dels carrers del poble aquest dissabte 25 de febrer en motiu del Carnestoltes. L’acte central del programa serà la rua de comparses, que iniciarà el seu recorregut a les 17.30 hores a l’avinguda Països Catalans. La comitiva de l’AMPA Taula Rodona serà l’encarregada d’obrir el recorregut tot defensant el títol de guanyadora del concurs de l’any passat i competirà amb cinc comparses més formades per l’AMPA Onze de Setembre, AMPA El Turonet, AMPA Purificació Salas, AMPA Lola Anglada i Esplai La Flama. La rua també comptarà amb prop d’una vintena de persones inscrites en el concurs individual de disfresses.

Concentració i recorregut de la Rua
La concentració dels i les participants al concurs i a la rua en general, ja siguin comparses, carrosses o individuals, serà a les 16.30 hores, a l’avinguda Països Catalans. A les 17.30 hores començarà la Rua i passarà per la plaça 14 d’abril, rambla de Lluís Companys, avinguda Camí del Mas, rotonda FGC i acabarà a l’avinguda de Pau Casals. El punt d’inici el marcarà el ritme del grup de percussió santquirzenc Batuketumba i el seguirà el carruatge del Rei Carnestoltes juntament amb la resta de comparses.

Arenga i lliurament de Premis
Just després, l’escenari situat a la plaça de la Vila acollirà la tradicional arenga de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, un discurs ple de transgressió i sàtira sobre els assumptes més actuals del país i del poble. Tot seguit es lliuraran els premis del concurs de disfresses. La comparsa guanyadora rebrà 300€, la segona 200€ i la tercera 100. També tindran premis econòmics les tres parades de botifarres millor guarnides (120€, 80€ i 40€, respectivament) i les tres millors disfresses dels i les participants individuals de cada categoria rebran com a premi regals de diversos comerços i empreses del poble com Jugaia, Toys’R’Us, La Bodega, La Bodegueta i Can Ferran. La decisió dels guanyadors i guanyadores d’enguany recaurà en el jurat format per cinc membres del taller de pintura del Grup TT del Cercle de Cultura, entitat que forma part de la Comissió de Festes Populars.

Fi de Festa
Després del lliurament de premis, el públic es desplaçarà a la plaça d’Anselm Clavé, on hi haurà la botifarrada popular que duen a terme les entitats i associacions de Sant Quirze. Enguany, com a novetat, el ball de màscares es realitzarà a la mateixa plaça i comptarà amb música en directe a càrrec del grup local Soulamentsoul. L’actuació començarà a les 20.30 hores.

Carnestoltes a Les Fonts
El barri de Les Fonts també acollirà la celebració de Carnestoltes. Les inscripcions al concurs de disfresses de les categories Individual Infantil, Individual Adult i Comparses es realitzaran a partir de les 16.30 hores a la plaça Manuel Mañas. A les 17.30 hores començarà el recorregut que passarà pel c. Roma, c. Sant Agustí, passatge Lola Anglada, c. Mossèn Josep Pons, c. de Nostra Senyora del Roser, c. Església, passeig de la Riera i Pista Poliesportiva de Les Fonts.  Allà es farà l’arenga de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, el lliurament de premis i ball per acabar la jornada festiva.

Possibles incidències a la línia d'autobús

Diferents línies d'autobús que recorren habitualment el municipi es podrien veure afectades en moments puntuals, en el moment del pas de la rua. S'agilitarà el màxim possible les aturades, prioritzant la seguretat dels vianants i el veïnat concentrat.

Podreu seguir el desenvolupament del Carnestoltes a les xarxes socials a través de l'etiqueta #SQVdeCarnestoltes.

També cal tenir en compte alguns consells que Protecció Civil ha emès, perquè la celebració es desenvolupi sense incidències. Els trobareu en aquest enllaç.