Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els vallesos no s’unificaran en una sola comarca

L’alcaldessa de Sant Quirze manifesta que s'exploraran nous potencials per treballar de manera conjunta, malgrat les diferències són reals


Els vallesos no s’unificaran en una sola comarca

Els consells comarcals del Vallès Occidental i Oriental han decidit no portar a terme la unió de les dues comarques mitjançant un ens supramunicipal.

Aquest va ser un dels punts que es van debatre ahir, en el marc del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses, del qual l’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, n´és partícep, com a representant del municipi.
La decisió es va adoptar després de revisar l’informe del projecte, on s’indicaven els àmbits en què es podia generar una actuació estratègica conjunta, com la política industrial i empresarial, formació, turisme, insfraestructures, transport públic o habitatge.
Segons que ha manifestat l’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras” el cert és que tenim realitats diferenciades i això complica la gestió conjunta. Els municipis més petits podem tenir més similituds, i tampoc sempre és així. Les connexions tampoc són massa bones i això ho complica. De tota manera, tenim la voluntat de continuar treballant plegats, per posar en comú serveis i per millorar les comunicacions. Continuarem en aquesta línia, en benefici de tots els municipis, explorant nous potencials i treballant-los de manera conjunta”. 
En aquest sentit, s'ha acordat proposar un acord estratègic entre els dos ens amb la finalitat de generar el debat necessari treballar conjuntament en determinats àmbits i ser lobby davant d’altres administracions. Un acord que es va aprovar també ahir, i que permetrà el desenvolupament de les principals prioritats establertes.
La decisió es desprèn de l’informe que ha elaborat l’Institut Cerdà, per encàrrec de la Diputació de Barcelona, després que les dues comarques ho solicitessin. El document porta per nom “Les oportunitats de desenvolupar polítiques conjuntes al territori dels vallesos”.
Molts alcaldes no comparteixen tampoc la idea de crear una nova estructura administrativa presidida per un consell general format per la suma dels dos consells comarcals, que s’afegiria a la d’ajuntaments, consells comarcals, consorcis, diputacions, vegueries, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Generalitat i govern espanyol.