Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

El Carnestoltes centra els actes dels pròxims dies a Sant Quirze i a Les Fonts


El cap de setmana a SQV

Màscares, perruques de colors, disfresses impossibles i carrosses de fantasia són a punt per sortir al carrer demà, 25 de febrer, per celebrar el Carnestoltes 2017.

Abans que arribi la disbauxa, però, avui, a les 18 hores, els infants podran gaudir de l’Hora del Conte a la Biblioteca municipal. Amb el nom “Xino Xano: els divendres faves tendres”, la narradora Nona Umbert descobrirà com es té cura de l’horta, els fruits que s’hi poden cultivar i els animalets que l’habiten. L’activitat s’adreça a nens i nenes a partir de 4 anys.

Carnestoltes a Sant Quirze
La festa començarà a les 17.30 hores, a l’avinguda dels Països Catalans, on s’iniciarà la rua de comparses, presidida pel carruatge del Rei Carnestoltes, a ritme del grup de percussió santquirzenc Batuketumba. La rua seguirà per la plaça 14 d’abril, rambla de Lluís Companys, avinguda Camí del Mas, rotonda FGC i acabarà a l’avinguda de Pau Casals.
En finalitzar el recorregut de la rua, l’escenari situat a la plaça de la Vila acollirà la tradicional arenga de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, qui farà un repàs satíric de l’actualitat del país i de Sant Quirze. Tot seguit arribarà un dels moments més emocionants de la tarda: el lliurament de premis del concurs de disfresses. La comparsa guanyadora rebrà 300€, la segona 200€ i la tercera 100€. També tindran premis econòmics les tres parades de botifarres millor guarnides (120€, 80€ i 40€, respectivament) i les tres millors disfresses dels i de les participants individuals de cada categoria rebran com a premi regals de diversos comerços i empreses del poble. El veredicte del concurs recaurà en el jurat d’enguany format per cinc membres del taller de pintura del Grup TT del Cercle de Cultura, entitat que forma part de la Comissió de Festes Populars.

El públic podrà gaudir també de la botifarrada popular que duen a terme les entitats i associacions de Sant Quirze, i del ball de màscares que, com a novetat d’enguany, tindrà lloc a la mateixa plaça Anselm Clavé. El grup local Soulamentsoul serà l’encarregat de posar ritme i música al final de festa.


Carnestoltes a Les Fonts
El barri de Les Fonts també celebrarà demà dissabte la festa del Carnestoltes. Les inscripcions al concurs de disfresses es realitzaran a partir de les 16.30 hores, a la plaça Manuel Mañas. A les 17.30 hores començarà la rua que passarà pel carrer Roma, carrer  Sant Agustí, passatge Lola Anglada, carrer Mossèn Josep Pons, carrer de Nostra Senyora del Roser, carrer Església, passeig de la Riera, fins a la Pista Poliesportiva. Un cop allà, Sa Majestat el Rei Carnestoltes farà l’arenga per a tot el públic assistent i es lliuraran els premis del concurs de disfresses. La festa finalitzarà amb un divertit ball de màscares.

Possibles incidències a la línia d'autobús
Diferents línies d'autobús que recorren habitualment el municipi es podrien veure afectades en moments puntuals, en el moment del pas de la rua. S'agilitarà el màxim possible les aturades, prioritzant la seguretat dels vianants i el veïnat concentrat.
Podreu seguir el desenvolupament del Carnestoltes a les xarxes socials a través de l'etiqueta #SQVdeCarnestoltes.

També cal tenir en compte alguns consells que Protecció Civil ha emès, perquè la celebració es desenvolupi sense incidències. Els trobareu en aquest enllaç.