Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

La visualització de la dona en les arts centra el programa del 8 de març

Sant Quirze se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb diverses propostes


La visualització de la dona en les arts centra el programa del 8 de març

Sant Quirze celebrarà el 8 de març, Dia internacional de les Dones, amb un programa d’activitats que gira al voltant de la figura femenina en els diferents àmbits artístics: literatura, música, cinema o poesia. 

 
Actes commemoratius 8 de març
Els actes començaran als exteriors de l’Espai Maria-Mercè Marçal on, a les 12.30 hores, tindrà lloc la plantada d’un arbre dels desitjos i la lectura d’un poema de la mateixa autora, Maria-Mercè Marçal, a càrrec de l’alumnat de l’Escola d’Adults.
La jornada continuarà amb la segona edició del dinar-trobada de dones emprenedores de Sant Quirze, al celler de Can Barra, durant el qual les assistents compartiran experiències i coneixements. L’acte també comptarà amb una xerrada de la nutricionista Anna Gispert que oferirà claus per gaudir d’una alimentació saludable quan no es disposa de temps.
El lliurament del Premi Dona de Sant Quirze 2017 centrarà l’activitat de la tarda. Enguany, la distinció s’atorga a la presidenta del Casal d’Avis, Maria Elvira Cervantes, per la seva trajectòria personal i associativa i el seu compromís amb la defensa dels drets de les dones, entre altres aspectes. Tanmateix, durant l’acte es lliuraran les dues distincions honorífiques, en l’àmbit de Catalunya a la poetessa Maria-Mercè Marçal, i en l’àmbit internacional, a la presidenta de la Fundació Vicenç Ferrer, Anna Ferrer. L’acte institucional tindrà lloc a les 19 hores, a la sala d’actes del Casal d’Avis.
 
Vaga mundial del 8 de març
L’Ajuntament de Sant Quirze se suma a la vaga mundial del 8 de març de totes les dones.  De 12 a 12.30 hores, en finalitzar la xerrada formativa sobre assetjament sexual i i abans de la plantada de l’arbre dels desitjos es convidarà les dones i homes de l'Ajuntament i a la ciutadania en general que vulgui adherir-se a una marxa des de la Plaça de la Vila fins a l’Espai Maria Mercè Marçal. 
Trobareu més informació sobre la motivació de la marxa en aquest enllaç.
 
Conversa amb la periodista Ada Castells
La periodista i escriptora Ada Castells presentarà la seva darrera novel•la “Pura Sang”, dimarts 7 de març, a les 11 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca. L’obra, ambientada a Menorca i a Barcelona, és la història d’una dona que lluita per vèncer les seves pors. L’autora parlarà de la novel•la i oferirà la seva visió sobre la situació de les dones al món.
 
Projecció de “Les amigues de l’Àgata”
Divendres 17 de març, a les 19.30 hores, la Biblioteca acollirà la projecció de la pel•lícula “Les amigues de l’Àgata”, òpera prima de les joves directores Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen. Aquest llargmetratge ha estat guardonat a diferents festivals de cinema i nominat a millor pel•lícula als Premis Gaudí. En finalitzar la pel•lícula, tindrà lloc un col•loqui amb les directores. www.lesamiguesdelagata.com
 
Sortida al teatre, Jane Eyre
Una altra activitat proposada és la sortida al Teatre Lliure de Gràcia per veure “Jane Eyre, una autobiografia”, obra romàntica de Charlotte Brontë, interpretada per Ariadna Gil, sota la direcció de Carme Portaceli. El preu de l’entrada i el trasllat en autocar és de 23,71€, i les inscripcions es formalitzen a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, fins al 10 de març.
 
Cabaret “L’Hora Bruixa”
La sala d’actes del Casal d’Avis es transformarà en un divertit i reivindicatiu cabaret, el 31 de març, a partir de les 21.30 hores, per tancar el programa d’actes commemoratius del Dia internacional de les Dones. L’espectacle, marcat per un evident caràcter feminista, inclourà poesia, teatre, màgia, un monòleg i un concert a càrrec del grup valencià Pupil•les. El servei de bar tindrà caràcter solidari i anirà a càrrec de la Plataforma Sant Quirze Ajudem els Refugiats.
 
Podeu consultar el programa en format pdf al document relacionat inferior.