Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L'Ajuntament i l'Associació de Voluntariat de Protecció Civil signen un conveni de col·laboració

L'acord estableix el funcionament de l'entitat i regula altres aspectes de rellevància


L'Ajuntament i l'Associació de Voluntariat de Protecció Civil signen un conveni de col·laboració

L’Ajuntament de Sant Quirze ha signat avui un conveni de col•laboració amb l’Associació de Voluntariat de Protecció Civil (AVPC). L’acord estableix que l’entitat queda vinculada funcionalment a l’autoritat municipal de protecció civil, regulant el règim de l’entitat, i les relacions de coordinació i comandament en casos de col•laboració i tasques d’urgència i emergència. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha estat l’encarregada de signar el conveni, juntament amb la presidenta de l’Associació, Vicenta Blàzquez. Hi han assistit altres membres de l’entitat i el tècnic de Protecció Civil de l’Ajuntament.

El conveni estableix el règim de l’entitat, que es regirà pels seus estatuts; el reglament intern; la normativa vigent en matèria de protecció civil o la dependència de les instruccions i directrius de l’autoritat municipal i el responsable de l’àmbit municipal o persona en qui delegui.
Segons aquest acord, l’Ajuntament es compromet a satisfer l’entitat amb la quantitat de 2.000 euros l’any en concepte de subvenció econòmica, perquè aquesta pugui desenvolupar les seves activitats. Les tasques se centren en la realització de retens, serveis preventius i d’informació; serveis de suport a altres cossos d’emergències i seguretat en els actes de massiva concurrència i altres col•laboracions.
Un altre dels elements que es materialitzen amb la signatura d’avui és el que fa referència als requisits per esdevenir voluntari/a de Protecció Civil a Sant Quirze del Vallès. Entre aquests, haver superat de forma satisfactòria un període mínim de 6 mesos com a aspirant, així com la formació bàsica que el departament municipal de protecció civil estableixi en cada moment.
El conveni regula altres aspectes com les dependències de l’entitat, ubicades al carrer dels Pous i compartides amb altres associacions del poble o l’ús de logotips, vehicles, material i vestuari.