Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Sant Quirze se suma a la condemna dels missatges transfòbics de la plataforma Hazte Oír

L'organització està fent circular un autobús amb un eslògan transfòbic per diferents ciutats de l'Estat


L’Ajuntament de Sant Quirze se suma a la condemna dels missatges transfòbics de la plataforma Hazte Oír

La Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, de la qual l’Ajuntament de Sant Quirze en forma part, expressa el seu rebuig i condemna als missatges transfòbics i discriminatoris cap a les persones trans, especialment els infants, expressats a l’eslògan de la campanya de la plataforma Hazte Oír.

L’organització està fent circular un autobús per diferents ciutats de l’Estat en què es pot llegir a la carrosseria l’eslògan “Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t’enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguirà sent-ho”. L’autobús ha circulat ja per Madrid i els organitzadors han anunciat que els dies 3 i 4 de març recorrerà diferents poblacions de l’àrea metropolitana.

L’Ajuntament de Sant Quirze, d'acord amb les recomanacions de la Xarxa,  vetllarà perquè no es doni cap expressió d’LGTBIfòbia al municipi. L'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, que té les competències de la regidoria de Feminismes i LGTBI, manifesta que “al nostre poble, l’educació amb perspectiva de gènere i la lluita contra la discriminació en aquest àmbit són un pilar fonamental. S’estan esmerçant molts esforços per avançar, de la mà de la resta de la societat, cap al reconeixement que tots i totes som iguals i diferents alhora. Ens sembla intolerable, doncs, una campanya com aquesta, totalment contrària a aquests valors i que busca fomentar la transfòbia.”

La Xarxa condemna aquest i qualsevol acte d’LGTBIfòbia i, en especial, de transfòbia, després dels missatges difosos per la plataforma Hazte Oír. Diferents ajuntaments que en formen part han manifestat el seu rebuig a la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, la qual ha portat a la Fiscalia de Delictes d'Odi l'autobús de l'associació. La Xarxa anima els ajuntaments i les entitats a presentar denúncies per tenir més força davant situacions com aquesta.