Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Isabel-Clara Simó omple la biblioteca parlant de la República catalana amb ulls de dona

L'activitat s'emmarca en els actes del proper 8 de març, Dia Internacional de les dones


Isabel-Clara Simó omple la biblioteca parlant de la República catalana amb ulls de dona

El passat dijous 2 de març, Isabel-Clara Simó, guardonada recentment amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, va participar en un acte de l'ANC sobre feminisme i República Catalana. 

L'escriptora d'Alcoi va protagonitzar la ponència, emmarcada en els actes que es faran al nostre municipi al voltant del 8 de març, Dia de la dona treballadora. Simó va parlar de la República catalana amb ulls de dona però també d’actualitat, dels Països Catalans i de literatura.
 
La difusió d'aquest acte i d'altres impulsats per la sectorial de Dones de l'ANC està acompanyat del text: "Tenim davant un projecte engrescador amb la nova República catalana i ha de ser el moment de fer uns fonaments on les dones no quedin al marge ni tampoc les reivindicacions del moviment feminista."
Una seixantena de persones van assistir a la xerrada, que va aportar diverses dades sobre la duresa de la condició de dona arreu del món i el greu problema que representa la repetició dels rols de gènere en les noves generacions.
També es va abordar la necessitat que la República Catalana tracti la dona de manera lliure, amb opcions de progrés i amb igualtat.
 
Tampoc van faltar les referències literàries i va llegir alguns dels seus versos. Un dels triats era la rèplica a un altre de Pablo Neruda. L'escriptor xilè havia fet un elogi de la dona callada i Isabel-Clara Simó va respondre-li amb un crit perquè les dones s'expressessin per tots els mitjans.
 
L'acte va ser moderat per Àngels Pujol de la sectorial de Dones per la Independència.