Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze participa a la 7a Assemblea General de l'AMI

La sessió aprova els nous comptes i posa sobre la taula la campanya del Referèndum


Sant Quirze participa a la 7a Assemblea General de l'AMI

Sant Quirze va participar el passat divendres 3 de març en la 7a assemblea de l’Associació de Municipis per la Independència, celebrada a Palamós. El tinent d'Alcaldia Francesc Fernàndez, va assistir com a representant municipal en aquesta nova trobada, que va servir per aprovar els comptes de 2016 i el pressupost per a 2017 i que va comptar amb més de 200 assistents de les institucions locals. Aquesta ha estat l’Assemblea General amb més participació des de la seva creació l’any 2011 a Vic.

Durant la jornada, es va abordar la campanya del Referèndum. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va llençar un missatge de suport als ajuntaments independentistes: «Sé que esteu preparats». El president també va assegurar que «som només a uns mesos de la raó per la qual es va constituir l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)».
Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser l’AECAT, l’Assemblea d’Electes de Catalunya, de la qual tot l’equip de govern de Sant Quirze n’és membre.
El plenari de l’Assemblea General va aprovar de forma unànime l’informe de gestió presentat per l’Executiva, presidida per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. 
Segons les dades presentades a l’Assemblea General, a 31 de desembre de 2016, formaven part de l’AMI un total de 838 ens (787 ajuntaments, 36 consells comarcals, les 4 diputacions, 9 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) i el Consorci del Lluçanès). Dels municipis adherits, el 49% d’alcaldies l’ocupen membres de CiU; 31% d’ERC; 9% de llistes d’independents; 6% del PSC; 2% de la CUP; 2% d’ICV i 1% de MÉS. Algunes de les accions destacades de l’exercici 2016 ha estat l’assessorament jurídic als ajuntaments denunciats per causes relacionades amb el procés, la campanya per internacionalitzar el moviment independentista i l’impuls al registre de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT).