Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Una marxa reivindicativa i la plantada de l’Arbre dels desitjos inicia el Dia Internacional de les Dones

Sant Quirze commemora la jornada amb diversos actes programats per avui


Una marxa reivindicativa i la plantada de l’Arbre dels desitjos inicia el Dia Internacional de les Dones

Sant Quirze s’ha sumat avui a la celebració del Dia Internacional de les Dones. Les activitats han començat a migdia amb la convocatòria d’una aturada i posterior marxa de dones, entre les 12 i les 12.30 hores. Un centenar de persones s’han desplaçat des de la plaça de la Vila fins a les portes de l’Espai Maria Mercè Marçal, sumant-se així a una aturada internacional seguida per més de 50 països de tot el món. La marxa l’han encapçalada l’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, i el regidor David Caminal. La convocatòria parteix de la plataforma Vaga de Totes, promoguda per diversos col•lectius feministes.

La marxa ha finalitzat amb unes paraules de l’Alcaldessa que, davant de l’Arbre dels desitjos, ha volgut reivindicar “la capacitat reproductiva i productiva de les dones tant en el món laboral com familiar; la tasca poc reconeguda que desenvolupen i la necessitat de suprimir la visió de caritat vers la feina que realitzem, per una visió de total igualtat”. En les seves paraules també hi ha hagut un reconeixement pel servei que presta l’Espai Maria Mercè Marçal al municipi, i la seva obertura a “realitats com les de les persones LGTBI, entenent que l’orientació de l’equipament i el que ofereix va més enllà de la visió de l’àmbit de la dona, esdevenint un lloc totalment obert”. Aquest arbre esdevindrà un símbol de la jornada i de la dona, i per aquest motiu, l’acompanya un poema de Maria Mercè Marçal que avui, Pepita Torras, alumna de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera, ha llegit. 
A continuació, els assistents han pogut col·laborar a la plantada final de l'abre i a escriure i penjar desitjos del pruner, tot posant color i esperança a la commemoració. Un arbre, com ha afirmat l’Alcaldessa, “que també passarà per diferents cicles, com el de les dones: canviant, florint, donant fruits, etc”.
Recordem que la jornada continua avui amb la celebració del segon dinar-networking per a dones emprenedores, a les 14 hores al celler de Can Barra. 
A la tarda, se celebrarà l’acte de lliurament del Premi Dona de SQV. Serà a la sala d’actes del Casal d’Avis a les 19 hores. 
Podeu consultar tota la programació en el document relacionat en aquesta notícia.
També trobareu les fotografies de l'acte d'aquest migdia i el relacionats amb el programa en l'enllaç flickr.