Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

Avui se celebra el Dia Mundial del Consumidor

Les clàusules terra centren la temàtica de la commemoració, que protagonitzarà una sessió informativa properament


Avui se celebra el Dia Mundial del Consumidor

Avui, 15 de març, és el Dia Mundial del Consumidor. La commemoració respon a la data de 15 de març de 1962 en què el president dels Estats Units, John F. Kennedy, va pronunciar un discurs al Congrés referint-se als drets dels consumidors. Anys més tard, el moviment va començar a celebrar aquesta data, per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets.

En relació amb aquesta efemèride, l'Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, va proposar l'any 2011 organitzar de manera periòdica, una campanya de comunicació conjunta de tots els ens locals que en formen part, adreçada a la ciutadania, per commemorar el Dia Mundial del Consumidor amb un lema unitari.
Aquest any, donat l’ampli abast dels casos que es poden presentar, s’ha orientat la jornada al voltant de les clàusules terra relacionades amb les hipoteques i el suport a les persones afectades. Una campanya que s’ha consensuat entre el conjunt de serveis públics de consum, amb la col•laboració de les associacions de consumidors. Aquesta campanya es veurà reforçada amb un seguit d'accions presencials en el territori. A Sant Quirze es farà amb una sessió informativa sobre el tema el proper 27 de març a les 17.30 hores a l’edifici de Can Tuset (Passatge Dalí, 8). Es tracta de l’equipament on des del mes de gener Sant Quirze presta el Servei Municipal de Consum-OMIC. 
Aquest servei treballa per informar, orientar i ajudar als consumidors i usuaris per  l’adequat exercici dels seus drets i ofereix una atenció personalitzada amb cita prèvia o sense per informar i orientar als consumidors i usuaris de béns i serveis. Podeu contactar a: consum@santquirzevalles.cat.