Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La participació directa dels i les adolescents ha estat una de les claus de l’Espai Canya Jove en aquest 2010

El servei municipal valora positivament la col•laboració amb l’institut de Sant Quirze


La participació directa dels i les adolescents ha estat una de les claus de l’Espai Canya Jove en aquest 2010

Campanyes com les de ‘Talla amb els mal rotllos’, al voltant de la violència de gènere, ‘Estic boníssim@ tal com sóc’, per promoure hàbits de vida saludables, o ‘SexJove 2010’, són algunes de les iniciatives de l’Espai Canya Jove que han tingut més ressò durant aquest any. Quan arriba el moment de fer les valoracions del 2010, que es completaran durant el mes de gener, el servei de la Regidoria de Joventut considera que les activitats més exitoses han estat les que han permès als i les joves una participació directa, com és el cas de la festa de final de curs Xikyparty, que va aplegar una cinquantena de voluntaris. La participació i l’apropament als joves també han estat possibles gràcies a les activitats que s’han realitzat a les aules de l’IES Sant Quirze i a la incursió a les xarxes socials per part de l’Espai Canya Jove, a través d’una pàgina de Facebook i d’un web que té dos mesos de vida.

El fet de cooperar amb l’institut és un dels punts que més valora l’Espai Canya Jove. Ruth Claramunt, tècnica de joventut de l’Ajuntament, afirma que, des de fa dos cursos, es col•labora directament amb l’equip directiu i el professorat per organitzar activitats a les aules més enllà del punt d’informació que s’instal•la periòdicament al pati de l’institut dins el programa PIDCES (Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària) de la Diputació de Barcelona. “A vegades veiem que fa falta treballar una temàtica determinada, i ho podem fer nosaltres des del servei de joventut a l’hora del pati o conjuntament amb l’institut, perquè aleshores garantim l’assistència de la gent i els continguts arriben molt més”, diu Claramunt.   

Pel que fa a la presència de l’Espai Canya Jove en un mitjà tan proper i comú en el sector jove com és Internet, la pàgina de Facebook ha assolit força dinamisme, amb més de mil amics que hi participen, mentre que la pàgina web comença a agafar força i serà una de les prioritats del 2011. “Som conscients que no és el mateix el dinamisme que pot tenir una xarxa social, com el Facebook, o el Messenger, però estem contents perquè després de dos mesos de vida tenim força usuaris, tot i que en volem més, i suposo que durant l’any que ve farem una campanya més forta de difusió”, explica Ruth Claramunt.