Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Sant Quirze celebra un Passeig sobre rodes, amb motiu del Dia Mundial de la Salut i el de l’Activitat Física

La iniciativa s’emmarca en el Cicle d’alimentació saludable que organitza l’Ajuntament


Sant Quirze celebra un Passeig sobre rodes, amb motiu del Dia Mundial de la Salut i el de l’Activitat Física

El proper 1 d’abril tindrà lloc un Passeig sobre rodes al municipi. L’activitat es duu a terme amb motiu de la celebració el 7 d’abril del Dia Mundial de la Salut, i el 6 d’abril del Dia Mundial de l’Activitat Física. El passeig començarà a les 10 hores a la plaça d’Anselm Clavé, i continuarà per la ronda Arrahona, passant per diversos carrers, fins arribar de nou a la plaça d’Anselm Clavé. Al voltant de 10 quilòmetres que els participants podran recórrer en qualsevol vehicle no motoritzat: bicicleta, patins, patinets, etc. amb l’acompanyament que farà el Club Ciclista Republik Bikes i el nou Club de patinadors en línia, Sant Quirze sobre Rodes . No cal inscripció prèvia per participar-hi.

A mig passeig els participants trobaran un punt d’avituallament per hidratar-se. I en acabar, de nou a la plaça d’Anselm Clavé, un esmorzar saludable amb fruita i fruits secs, gràcies a les fruiteries i comerços del poble: Fruiteria Paco, fruiteria El Mas, fruiteria Laura. Biocopys, Cal Fruiter i Cor de fruita. L’activitat s’emmarca en el Cicle d’alimentació saludable que ha iniciat l’Ajuntament, amb l’objectiu de fomentar els hàbits saludables entre la ciutadania, mitjançant l’alimentació i l’exercici físic. Una proposta que es complementarà amb altres activitats i que s’orienta a persones de totes les edats, tenint en compte les seves necessitats nutricionals i rutines diàries.
En aquest sentit, el proper 24 de maig tindrà lloc la xerrada: “L’alimentació en els diferents cicles de vida de la dona”.  Serà a l’espai Maria Mercè Marçal, de 19 a 21 hores. 
La següent activitat del cicle se celebrarà el 31 de maig, amb el taller pràctic: “Menjar bé és fàcil”, orientat als adolescents i emmarcat en la campanya “Estic boníssim tal com sóc”. Serà a les 18.30 hores al Canya Jove.
Les propostes continuaran al mes d’octubre, concretament el dia 21 amb el taller: “Cuina de reaprofitament”. Es farà a la sala d’actes del Casal d’Avis, d’11 a 12.30 hores. 
Les tres sessions esmentades aniran a càrrec de la dietista i nutricionista Anna Gispert, qui ja va impartir una xerrada sobre alimentació infantil el mes de gener.
El punt i final al Cicle el posarà el “Taller de cuina saludable”, també a càrrec de Gispert, el dia 11 de novembre a la cuina del Casal d’Avis. Una oportunitat per aprendre a cuinar diferents propostes interessants per a qualsevol edat.
L’Ajuntament anirà informant oportunament sobre les diferents sessions i les possibles inscripcions, si s’escau.