Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obres

Arrenca el projecte de millora de l’edifici de la Patronal

Les actuacions, que inclouen la insonorització de la Sala Nova i la substitució de la coberta, afectaran les dues plantes de l’equipament


Arrenca el projecte de millora de l’edifici de la Patronal

Ahir dimecres 22 de març es va formalitzar a l’Alcaldia el contracte d’obres amb l’empresa Servican 2010, S.L., la guanyadora del concurs del projecte de millora de l’edifici de la Patronal. Aquest acte de signatura de contracte va servir per acabar de planificar les diferents fases de l’obra entre els representants de l’empresa i de l’Ajuntament. En aquesta trobada formal, es va acordar que les obres a la Sala Nova començaran en breu, tan bon punt se signi l’acta de replanteig, prevista per al 3 d’abril, i tindran una durada d’un mes i mig. Aquesta acta de replanteig inclourà que la retirada de la coberta de fibrociment de la Sala Històrica i la seva substitució es realitzaran just després de rebre els informes favorables per part de la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, començant en breu les millores a la Sala Nova i deixant l’actuació de la coberta per després de finalitzar el curs escolar, les activitats a la Patronal organitzades per les entitats no es veuran pràcticament afectades. De fet, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va anunciar el passat 16 de març en una reunió de treball amb les associacions del poble sobre la Mostra d’Entitats que l’Ajuntament obria de nou la Sala Històrica perquè aquestes poguessin desenvolupar les seves activitats. El cost del projecte és de 189.570,38€. Recordem que aquesta actuació compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

El projecte
Les obres incidiran en les dues plantes de la Patronal. A la sala de baix, la Sala Nova, es millorarà la funcionalitat dels espais existents incorporant envans mòbils que faran possible controlar i independitzar diverses zones segons les activitats a realitzar. Aquest fet permetrà el desenvolupament de dues activitats a la Sala Nova de forma simultània. També es milloraran les condicions acústiques de la planta, que quedarà insonoritzada. Les obres també preveuen augmentar la superfície de l’escenari existent i es modificarà lleugerament l’accés a aquest des dels vestidors. Per últim, s’instal•larà una marquesina situada en la façana posterior del carrer Barcelona de la mateixa longitud que les tres portes d’accés perquè el públic es pugui resguardar del mal temps.

A la planta de dalt, la Sala Històrica, se substituirà la coberta, que actualment és de plaques ondulades de fibrociment, per una inclinada amb acabat placa de zinc. També es realitzarà la substitució de la porta principal d’accés a aquesta sala reproduint l’original però millorant notablement les prestacions a nivell tèrmic i acústic i s’instal•larà una línia de vida per damunt del fals sostre a efectes de manteniment de les instal•lacions i per muntatges tècnics.

Altres millores
A tot l’edifici està previst implantar un sistema de control d’accessos accionat per clau intel•ligent. Aquest sistema permet controlar tancaments de forma centralitzada i transmetre dades de manera descentralitzada. Es preveu implantar el sistema professional on line en un total de 9 de portes, 4 a la planta baixa i 5 a la planta semisoterrani. També es preveuen incorporar interruptors que permetin accionar l’encesa general de la il•luminació de cadascuna de les plantes sense necessitat d’accedir al quadre general de comandament elèctric.