Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

La cooperativa Sostre cívic presenta un projecte de cohabitatge sènior al municipi

Una cinquantena de persones es van interessar per la proposta que estudia aquesta entitat


La cooperativa Sostre cívic presenta un projecte de cohabitatge sènior al municipi

El passat 24 de març el Casal d’Avis va acollir una xerrada informativa de la cooperativa Sostre Cívic. Una cinquantena de persones van assistir a la sessió on l’entitat va explicar el seu projecte de cohabitatge per a gent gran de Sant Quirze. Una iniciativa que l’Ajuntament està estudiant.

 
El cohabitatge sènior es presenta com una forma alternativa de viure la vellesa. Aquest model proposa agrupar un col•lectiu de persones amb uns interessos comuns i amb ganes de viure en comunitat, reservant uns espais privats per a cada persona a la vegada que es disposen d’un seguit d’espais comuns on tots els membres comparteixen activitats.
 
D’aquesta manera, les persones conviuen la vellesa fent front a la soledat que podrien sentir si visquessin soles. Així, cada membre és independent de conduir la seva vida i viure positivament i en equilibri emocional, a la vegada que se sent part activa de la societat participant en activitats col•lectives.
A més, el cohabitatge aposta per un model de vida sostenible i respectuós amb el medi ambient, maximitzant l’eficiència energètica i dissenyant espais ambientalment amigables. 
Segons va explicar la cooperativa, les persones sòcies viuen en l’habitatge mitjançant una cessió d’ús, no són propietàries sinó que tenen el dret d’utilitzar-lo. El dret pot ser de llarga durada o indefinit en el temps i transmissible als familiars. Aquest dret d´ús s’adquireix amb una entrada inicial (retornable) i una quota mensual assequible.
 
Trobareu més informació sobre l’entitat en aquest enllaç.