Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze acull aquest cap de setmana una Diada Gegantera en homenatge a Albert Beltran Hilari

Beltran va ser membre fundador de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze i ens va deixar el passat 2015


Sant Quirze acull aquest cap de setmana una Diada Gegantera en homenatge a Albert Beltran Hilari

La Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze i l’Ajuntament organitzen aquest cap de setmana la Diada Gegantera “Albert Beltran Hilari”, en homenatge al fundador de l’entitat. Els actes començaran dissabte 1 d’abril a les 17 hores amb la inauguració de l’exposició “Albert Beltran Hilari: cos i ànima dels nostres gegants” a la Casa de Cultura Vila-Puig. Un petit cercavila fins la Patronal clourà els actes de dissabte a les 19 hores. Diumenge 2 d’abril la jornada començarà a la plaça de la Vila amb la plantada de gegants de les sis colles convidades a la Diada. A les 10 hores està previst celebrar el bateig del nou gegantó de la colla, el dedicat a Albert Beltran Hilari. Tot seguit, les colles geganteres realitzaran un cercavila que portarà el públic al parc de les Morisques, lloc on es farà la mostra de balls de gegants i el lliurament de records.

Segons ha manifestat el president de la Colla de Gegants i Grallers, Albert Beltran, la voluntat de l’entitat és poder celebrar aquesta diada anualment i aconseguir que Sant Quirze compti en el seu calendari anual dues trobades geganteres, una a l’abril i l’altra al setembre, coincidint amb Festa Major.

A continuació detallem el programa previst per a aquest cap de setmana:

Dissabte 1 d'abril

17 hores. Obertura de l'exposició "Albert Beltran Hilari, cos i ànima dels nostres gegants".
17.30 hores. Parlaments al carrer Pintor Vila-Puig.
18 hores. Inici del cercavila: carrer Pintor Vila-Puig, plaça de la Vila, carrer del Mig, Plaça d'Anselm Clavé, avinguda Pau Casals i Patronal.

Diumenge 2 d'abril

9 hores. Plantada de Gegants a la Plaça de la Vila.
10 hores. Bateig del nou gegant i parlaments.
11 hores. Inici del cercavila. Recorregut: Plaça de la Vila, carrer del Mig, carrer Sant Josep, carrer del Mig, carrer  Pi i Margall, carrer Manso, carrer Vallcorba, plaça de la Glosa, avinguda Camí del Mas i parc de les Morisques.
13 hores. Ball de presentació de les colles participants, lliurament de records i ballada final.

Albert Beltran i Hilari va ser membre fundador de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze el 1984 conjuntament amb Antoni Beltran Asens. Des de llavors, Sant Quirze del Vallès compta amb el Quirze i la Julita, que són una icona del patrimoni cultural i històric de Sant Quirze, juntament  amb el Feliu, l'Olívia i la resta de gegantons i capgrossos. Beltran, que ens va deixar el passat 27 d’octubre de 2015, també va ser membre de la brigada d’obres municipal.