Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament renova el Segell Infoparticip@ amb un 100% de transparència

L'indicador avalua també la qualitat de la comunicació pública local a través dels webs i portals municipals


L’Ajuntament renova el Segell Infoparticip@ amb un 100% de transparència
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha superat novament l’auditoria de transparència Infoparticip@, assolint i mantenint un grau de compliment del 100% del conjunt de 52 indicadors que s’hi avaluaven. Això significa que Sant Quirze renovarà el “Segell Inforparticip@”, amb la màxima menció a la transparència i qualitat de la informació pública que ofereixen els ajuntaments, i que requereix assolir un mínim del 90% de compliment en el cas dels municipis d’entre 10.001 i 50.000 habitants i que va aconseguiren l’anterior avaluació.
 
El Mapa InfoParticipa és un projecte que avalua la transparència i qualitat de la comunicació pública local, a través dels webs i portals de transparència municipals, espai on es publica la informació que facilita l’accés a la ciutadania perquè tingui coneixement sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació i deliberació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que doni garanties de confiança, transparència i credibilitat.
 
L’avaluació ha considerat especialment l’article 6 de la Llei de Transparència de Catalunya: la informació ha de ser “veraç i objectiva, perquè les persones puguin conèixer l’actuació i el funcionament de l’Administració pública i exercir el control d’aquesta actuació”; i s’ha de difondre “de manera constant i s’ha d’actualitzar de forma permanent, amb la indicació expressa de la data en què s’ha actualitzat per darrera vegada i, si és possible, de la data en què s’ha de tornar a actualitzar”; s’ha d’organitzar “de manera que sigui fàcilment accessible i comprensible per a les persones i que en faciliti una consulta àgil i ràpida”. 
 
 
L'acte de lliurament del reconeixement per part del Consell Certificador es preveu per al 19 d'abril de 2017, a la Sala d'Actes del Rectorat de la UAB,en el marc d'una jornada sobre la transversalitat de la transparència.
 
Trobareu més informació sobre el Mapa Infoparticipa en aquest enllaç.
També podeu accedir al portal de transparència municipal.