Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Nou projecte per integrar les persones amb espectre autista

El ple de l'Ajuntament ha aprovat la futura implantació d'un sistema alternatiu de comunicació


Nou projecte per integrar les persones amb espectre autista

El ple de l’Ajuntament del mes de març va aprovar una moció presentada per Ciutadans i consensuada en Junta de Portaveus, relativa a la implantació d’un sistema augmentatiu i alternatiu de comunicació mitjançant símbols al municipi que ajudi les persones amb el trastorn de l’espectre autista. L’acord coincideix amb la commemoració ahir, 2 d’abril, del Dia Mundial per a la Conscienciació sobre l’Austisme.

Aquesta moció compromet el govern local a organitzar, de cara al proper 2 d’abril de l’any vinent, una campanya de sensibilització i conscienciació sobre les persones que pateixen l’espectre austista. Aquesta consistirà en la lectura d’un manifest institucional a un dels centres educatius del poble; una conferència-taller orientada a infants i famílies i una campanya a les xarxes socials. També s’estudiarà la implantació del Sistema Augmentatiu i Alternatiu de Comunicació mitjançant símbols, més adequat per a espais i edificis públics, així com mobiliari urbà, comerços i empreses. Un SAAC té com a objectiu principal ajudar a expressar de manera diferent al llenguatge oral, augmentant i/o compensant les dificultats de comunicació i el llenguatge d’algunes persones.
Finalment, es treballarà en l’elaboració d’un Pla Director que identifiqui les necessitats existents en la creació d’aquest nou sistema augmentatiu.
L’acord respon a la voluntat que l’administració pública s’impliqui per facilitar l’accés, la inclusió i la participació de les persones amb TEA com a persones capaces d’aconseguir un futur digne i ple d’oportunitats. A vegades, petits canvis suposen per a ells grans avenços i aquest podria ser el cas dels sistemes augmentatius i alternatius de comunicació.