Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze compta amb un nou gegantó en homenatge a Albert Beltran Hilari

En el marc d'una multitudinària i emotiva diada gegantera es va batejar la nova figura de la colla


La Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze compta amb un nou gegantó en homenatge a Albert Beltran Hilari

Des d’ahir diumenge, la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze compta amb un nou gegantó dedicat a l’històric fundador de l’entitat, Albert Beltran Hilari, que ens va deixar el passat 2015. La benvinguda a la nova figura de la colla es va realitzar en el marc d’una Diada Gegantera que va començar a les 9 hores a la plaça de la Vila, quan les colles convidades a l’acte hi van plantar els Gegants. Després dels parlaments protocol•laris del president dels Geganters, Albert Beltran, i l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, mossèn Artur va ser l’encarregat de beneir el nou gegantó. El ball del bateig va servir per presentar l’Albert al nombrós públic assistent, que va quedar bocabadat quan el va veure per la semblança amb l’històric fundador.

Just després va començar un cercavila pels carrers del centre del poble. El moment central va ser quan es va fer una aturada al carrer de Sant Josep, davant d’on vivia Beltran Hilari, per compartir assistents i geganters un refrigeri i gaudir tots plegats d’un ball d’homenatge. A continuació, els balls de gegants van seguir fins a arribar al parc de les Morisques, on hi havia un amfiteatre ple per gaudir de la mostra de balls de les colles de gegants participants, el lliurament de records i el ball final de germanor mentre sonava “El gener, el febrer i el passi-ho bé”. Aquest moment posava el punt i final a una jornada especial en record d’Albert Beltran Hilari.

Exposició “Albert Beltran Hilari: cos i ànima dels nostres gegants”
Els actes de la Diada Gegantera, però, van començar dissabte amb la inauguració de l’exposició “Albert Beltran Hilari: cos i ànima dels nostres gegants” a la Casa de Cultura Vila-Puig. Es tracta d’un recull de fotografies històriques de la vinculació de Beltran amb el món dels gegants ja des de ben jove. El públic la podrà visitar aquest dijous 6 d’abril, de 18 a 20 hores. La pluja va permetre al final de l’acte celebrar el petit cercavila previst fins la Patronal.

A continuació, podeu gaudir d'un ampli resum fotogràfic i del vídeo de la Diada Gegantera: