Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Les propostes dels Pressupostos Participatius de 2016 ja estan en marxa

Les actuacions contemplen obres a zones verdes, un camí verd per a bicicletes o la creació de la ruta botànica, entre altres


Les propostes dels Pressupostos Participatius de 2016 ja estan en marxa
L’Ajuntament està preparant l’execució de les catorze actuacions aprovades en el marc dels Pressupostos Participatius de 2016 per un valor total de 200.000 euros, quantia inclosa al pressupost municipal d’enguany. Recordem que es tracta de les propostes guanyadores, resultants de la votació que es va iniciar el passat 18 de setembre i que va comptar amb un total de 2051 votants. Aquesta dada indicava que el 13,01% del cens de votants va voler decidir quines propostes volien incorporar al capítol d’inversions del pressupost municipal de 2017.
 
Les propostes guanyadores ja estan en marxa
Del total de les intervencions, onze d’aquestes, que corresponen a l’àmbit de via pública, s’han agrupat en una memòria amb una suma total de 54.807,25 €. Aquesta memòria s’ha aprovat provisionalment, està en exposició pública i es pot consultar al web municipal. El document inclou les actuacions en zones verdes com la de l’esbarjo del Parc de les Morisques o la col•locació de nous gronxadors també en aquest parc. Pel que fa als jocs infantils, també es preveu la remodelació dels jocs existents a Can Palllars. La memòria també contempla una zona de picnic al torrent de la Betzuca i la creació d’un parc saludable per a la gent gran. Altres actuacions formen part de les obres relacionades amb la senyalització viària, com la del torrent del Llorer, el pas de vianants al carrer de Mercè Rodoreda o la renovació de les plaques dels carrers de Vallsuau. No faltaran les actuacions de col•locació de papereres al parc de la riera i de contenidors a Los Rosales. Finalment, es posarà la tanca a l’escola de l’IES Salas Xandri.
L’execució de les actuacions començaran tan aviat com s’hagin licitat les obres mitjançant el concurs corresponent. 
 
Per la seva banda, l’actuació de pressupost més elevat, el Camí Verd de bicicletes entre l’estació de Ferrocarrils i el carrer de l’Oreneta, per valor total de 120.000 euros, està en procés de redacció del projecte executiu. Es preveu que les obres puguin començar a l’estiu, un cop s’hagi exposat i licitat el projecte.
 
Respecte a la creació de la ruta botànica de la Serra de Galliners, els serveis tècnics municipals estan elaborant la memòria perquè posteriorment es pugui contractar la instal•lació dels cartells i els panells informatius.
 
Finalment, l’actuació de zona blava a l’avinguda de Pau Casals, serà objecte de debat amb l’Associació de Comerciants, per tal de decidir la seva viabilitat.