Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Diada de Sant Jordi a Sant Quirze

El parc de les Morisques serà el centre neuràlgic de la jornada que inclou la realització de diverses activitats


La Diada de Sant Jordi a Sant Quirze

L’Ajuntament i diverses entitats del municipi estan treballant conjuntament per tal d’oferir al conjunt de la ciutadania un programa d’activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi al poble. El punt neuràlgic de la jornada serà el parc de les Morisques, que acollirà diverses iniciatives al llarg de tot el matí. Tampoc faltaran a la zona les paradetes de venda de llibres i roses que muntaran les associacions de Sant Quirze.

Dia Internacional de la Dansa

El diumenge 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, Sant Quirze del Vallès commemorarà el Dia Internacional de la Dansa.  Es tracta d’un acte en què l’alumnat del Gimnàs Montserrat Creus farà una demostració del treball que desenvolupa al llarg del curs. L’escenari estarà situat a l'amfiteatre del parc i, a partir de les 11 hores, començarà l’espectacle.

Concurs de Punts de Llibres
L’Associació de comerciants  Sant Quirze Comerç organitza per segon any consecutiu el Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi entre l’alumnat de 5è i 6è de les escoles de Sant Quirze. El premi consistirà en l’edició del punt de llibre guanyador, que l’entitat repartirà gratuïtament al llarg de la Diada entre els i les assistents. També els tres alumnes finalistes rebran un lot de llibre i, les escoles participants, un obsequi per a les escoles participants. Els punts de llibre estaran exposats al parc i els premis es lliuraran en acabar la celebració del Dia Internacional de la Dansa.

Mercat Vinatge
Les entitats solidàries Acció Solidària del Vallès, Cooperación y Ayuda i Ateneu del Món aprofiten la Diada de Sant Jordi per organitzar al mateix parc el Mercat Vintage. Inspirat en els marché aux puces francesos, la ciutadania trobarà de 10 a 14 hores tot tipus de productes d’artesania i de segona mà realcionats amb la moda, la música, el cinema, les arts plàstiques, la creació i el reciclatge. L’activitat forma part del Pla de Sensibilització de la Mesa de Solidaritat de Sant Quirze.

Tallers Familiars
Les famílies amb infants que s’acostin al parc a celebrar el Sant Jordi trobaran una sèrie d’iniciatives adreçades al públic familiar. D’una banda, tindrà lloc un taller d’art amb sorra, en què els nens i les nenes decoraran uns dibuixos de castells, cavallers princeses i dracs amb sorres de colors molt vius per obtenir quadres amb una textura i un volum espectaculars. Per altra banda, també podran participar a una competició de curses de cavalls de fusta i podran gaudir de dotze jocs gegants tradicionals.

Sant Jordi a la Biblioteca
La Biblioteca Municipal ha organitzat diversos actes per celebrar la Diada de Sant Jordi. El dimecres 19 d’abril tindrà lloc una trobada especial del Club de Lectura Infantil en què els i les participants podran conversar amb l’escriptora del llibre que han llegit darrerament, “Xala, va! Càsting d’estrelles”, d’Anna Fité. L’activitat començarà a les 18 hores. Per altra banda, el públic familiar gaudirà divendres 21 d’abril a les 18 hores de l’espectacle de contes de la Companyia Patawa “Princeses, dracs, cargols i altres animalons”. Per últim, el dissabte 22 d’abril es durà a terme el taller familiar “El calaix de l’artista”, en què es parlarà dels àlbums il•lustrats que hi ha a la Biblioteca i els i les participants realitzaran manualitats relacionades amb aquests llibres. Aquesta activitat es durà a terme a partir de les 12 hores.

Altres iniciatives
El Servei d’Educació de l’Ajuntament, com és tradició, ha programat la representació d’un espectacle per a l’alumnat de les diferents escoles del municipi el divendres 21 d’abril. En aquesta ocasió, els i les estudiants gaudiran de “Contes amagats” del prestigiós pallasso Marcel Gros. Es realitzaran dues representacions, una dirigida a l’alumnat de 1r i 2n de primària i, una altra, adreçada als nens i les nenes de P4 i P5.

Per altra banda, el mateix diumenge 23 d’abril el Casal d’Avis organitza el tradicional dinar de Sant Jordi. L’equipament ofereix un menú i música en directe per un preu de 22€ per persona, que anirà a càrrec del servei de càtering La Vostra Cuina. Si voleu participar-hi, cal que feu una reserva trucant al telèfon 93.721.18.91.