Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze rep novament el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública

L'Ajuntament revalida el 100% de transparència juntament amb 17 municipis més de Catalunya


Sant Quirze rep novament el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública
L’Ajuntament de Sant Quirze va rebre ahir el Segell Infoparticipa amb la màxima menció a la transparència i qualitat de la informació pública. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va recollir el guardó, en el marc de l’acte celebrat a l’Auditori del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona i acompanyada pel tinent d’Alcalde de Territori i Medi Ambient, Francesc Fernàndez. Van lliurar els reconeixements diverses autoritats: la presidenta del Consell Certificador, Victòria Camps Cervera; el secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat, Jordi Foz Dalmau; la rectora de la UAB, Margarita Arboix Arzo; i la directora del LPCCP, Amparo Moreno.
 
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha superat novament l’auditoria de transparència mantenint un grau de compliment del 100% del conjunt de 52 indicadors que s’hi avaluaven. Això significa que Sant Quirze renova el “Segell Inforparticip@”, amb la màxima menció a la transparència i qualitat de la informació pública que ofereixen els ajuntaments, i que requereix assolir un mínim del 90% de compliment en el cas dels municipis d’entre 10.001 i 50.000 habitants i que va aconseguiren l’anterior avaluació.
 
El Mapa InfoParticipa és un projecte que avalua la transparència i qualitat de la comunicació pública local, a través dels webs i portals de transparència municipals, espai on es publica la informació que facilita l’accés a la ciutadania perquè tingui coneixement sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació i deliberació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que doni garanties de confiança, transparència i credibilitat.
 
L’avaluació ha considerat especialment l’article 6 de la Llei de Transparència de Catalunya: la informació ha de ser “veraç i objectiva, perquè les persones puguin conèixer l’actuació i el funcionament de l’Administració pública i exercir el control d’aquesta actuació”; i s’ha de difondre “de manera constant i s’ha d’actualitzar de forma permanent, amb la indicació expressa de la data en què s’ha actualitzat per darrera vegada i, si és possible, de la data en què s’ha de tornar a actualitzar”; s’ha d’organitzar “de manera que sigui fàcilment accessible i comprensible per a les persones i que en faciliti una consulta àgil i ràpida”. 
Finalment, només 17 municipis catalans han obtingut el 100% de transparència: Sant Quirze del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Manresa, Castelldefels, Gavà, Esplugues de Llobregat, Vic, Premià de Mar, Olesa de Montserrat, Manlleu, La Garriga, Argentona, Premià de Dalt, Cassà de la Selva, Llagostera, Sant Climent de Llobregat i Sant Hipòlit de Voltregà. La mitjana de població d’aquests municipis és de 32.210 habitants i estan presidits per 8 alcaldesses i 9 alcaldes. I un total d’un 9% dels ens locals han aconseguit algun tipus de menció.
Pel que fa a la Comarca del Vallès Occidental, Sant Quirze és l’únic ajuntament que ha arribat al 100% de transparència. 
Més informació i dades en aquest enllaç.