Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Neteja del mirador del Pujol Blanc

Els treballs permetran desenvolupar la roureda i l’alzinar i prevenir incendis


Neteja del mirador del Pujol Blanc

L’Agrupació de Defensa Forestal de Sant Quirze (ADF) ha netejat el mirador del Pujol Blanc, el punt més alt de la serra de Galliners, situat a 317 metres sobre el nivell del mar i on històricament s’hi ubicava la torre de guaita. Es tracta d’un espai molt visitat per excursionistes i també utilitzat com a punt d’observació per als serveis de vigilància d’incendis. La neteja compta amb el permís de la propietat de la finca de ca n’Amat, de la qual forma part i amb qui s’ha acordat l’actuació per a l’ús i interès públic d’aquest indret. 

Els treballs han estat executats per l’empresa Forescat S.L i han consistit en l’aclarida d’arbres i sotabosc amb serra mecànica i desbrossadora en un radi de 30 metres al voltant del mirador, prop d’una hectàrea de superfície. Aquesta actuació ha permès obrir el camp de visió des d’aquest punt, reduir la biomassa combustible i afavorir el desenvolupament de la roureda i l’alzinar. Els treballs es completaran amb la neteja final de residus que realitzarà la Brigada municipal de Medi Ambient.
 
Les investigacions realitzades pel Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze (GIHSQ) demostren que aquest punt fou lloc de pas de les tropes d’ocupació franquistes, bàsicament feixistes italianes, durant el final de la Guerra Civil Espanyola mentre l’exèrcit republicà es retirava. Uns fets que van donar lloc a alguns tirotejos, dels quals s’han trobat restes de projectils de diferent calibre.