Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Els vallesos es reuneixen amb el conseller Rull per parlar del Pla de Mobilitat

Més de 60 representants municipals es reuneixen per posar sobre la taula els dèficits d'infraestructures existents


Els vallesos es reuneixen amb el conseller Rull per parlar del Pla de Mobilitat

Els municipis del Vallès Occidental i de l’Oriental es van reunir divendres amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, per tal d’iniciar l’elaboració del Pla de Mobilitat que ha de definir les infraestructures i els serveis de mobilitat que necessiten les dues comarques. L’objectiu és que aquest Pla estigui redactat a finals d’any i que es pugui fer l’aprovació inicial a principis de 2018 amb un horitzó 2026.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, va assistir a la trobada, sumant-se als més de 60 ajuntaments de les dues comarques. La sessió va estar presidida pel conseller Rull, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez i el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart. També hi va assistir el Secretari d’Infraestructures i mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el Director general d’infraestructures de mobilitat terrestre, Xavier Flores.
Segons va explicar el conseller Rull, en el context del pla metropolità de mobilitat, el Pla de mobilitat dels vallesos es centrarà en tres objectius. D’una banda analitzar la mobilitat i com afecta a les diverses infraestructures ja planificades. En segon lloc abordar el transvasament global de passatgers i mercaderies: xarxa viaria, xarxa ferroviària, autobusos interurbans, intercanviadors, polítiques urbans d’aparcaments, tramvies, plataformes segregades d’autobusos.I en tercer lloc, analitzar l’efecte d’intercanvi modal de mercaderies que pot suposar la posada en marxa del corredor del Mediterrani. En aquest punt cal destacar que pot suposar transvasar bona part del transport de mercaderies que ara s’efectua per carretera i que congestiona de manera considerable l’AP7/B30.
En tot moment es parla de dibuixar les infraestructures de mobilitat i els serveis de mobilitat. En aquest segon cas, es fa referència a que no només es vol concebre la infraestructura necessària sinó també quin transport públic ha de passar-hi: línies d’autobusos, intermodalitat, etc.
La voluntat del departament de Territori és que sigui un document que permeti la concertació de la necessitat d’infraestructures i mobilitat que requereix el territori. Des del Departament de Territori van sol•licitar als consells comarcals dels Vallesos la creació de tres grups de treball per tal que en aquest procés hi puguin participar els diferents actors tant institucionals com de la societat civil. S’ha creat ja el comitè estratègic, el comitè social i el comitè tècnic. Arran de la creació d’aquests grups de treball s’han proposat una sèrie d’integrants de diferents àmbits: d’ajuntaments, dels consells comarcals, d’entitats, sindicats, cambres i d’altres.