Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze gaudeix amb intensitat de la Diada de Sant Jordi

El Parc de les Morisques es va omplir de famílies interessades en llibres, roses, espectacles musicals i tallers infantils, entre altres activitats


Sant Quirze gaudeix amb intensitat de la Diada de Sant Jordi

Sant Quirze va viure ahir amb intensitat la Diada de Sant Jordi. El Parc de les Morisques va esdevenir l’escenari central de múltiples activitats, en què entitats i associacions van ser les protagonistes.

Les parades de llibres i roses van centrar aquesta tradicional jornada que va coincidir amb altres activitats, com la commemoració del Dia Internacional de la Dansa i el Mercat Vintage. En aquest sentit, el Gimnàs Montserrat Creus va fer una demostració del treball que desenvolupa al llarg de l’any, omplint l’amfiteatre del parc amb diverses actuacions. D’altra banda, les entitats solidàries Acció Solidària del Vallès, Cooperación y Ayuda i Ateneu del Món van aprofitar per organitzar el Mercat Vintage durant el matí. Una oportunitat per vendre productes d’artesania i que s’emmarca en el Pla de Sensibilització de la Mesa de Solidaritat de Sant Quirze.
No van faltar a la cita els tallers familiars. Els infants van poder gaudir d’activitats d’art amb sorra o competir en curses de cavalls de fusta. També van poder gaudir de dotze jocs gegants tradicionals. 
La Biblioteca Municipal ha organitzat diverses iniciatives al llarg de la setmana amb motiu de la Diada, com Clubs de Lectura i Hores del Conte. Les escoles del municipi també van participar divendres en la representació d’un espectacle de Marcel Gros als exteriors del centre cívic Can Feliu.
Cal remarcar també que una setantena de persones, entre gent gran, voluntaris i cuidadors es van reunir divendres a la Residència Assís per participar en els actes relacionats amb la Diada.
El Casal d'Avis també va celebrar el seu tradicional dinar de Sant Jordi. La sala d'actes es va omplir d'assistents que van gaudir d'una jornada festiva, amb pastís inclòs.
 
Concurs de punts de llibre
Tots els alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles del municipi van participar en el concurs de punts de llibre, organitzat per Sant Quirze Comerç. La santquirzenca Marta Galinsoga va ser la guanyadora del primer premi. El segon va ser per Mayla Pérez, i el 3er per Laia Pérez.
 
Les activitats van continuar dilluns. L'Oficina de Català i el Voluntariat per la Llengua van organitzar una lectura de textos de Prudenci i Aurora Bertrana, amb motiu de l'Any Bertrana. A continuació es lvan lliurar els reconeixements als guanyadors dels Jocs Florals que l'Oficina ha organitzat entre l'alumnat.
 
 
Podeu veure totes les fotografies dels actes clicant sobre els ítems en negreta, o bé al flickr de l'Ajuntament.