Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L'Aplec del Mussol celebra els seus 25 anys aquest cap de setmana

Quim Masferrer, Proactiva Open Arms, Caterina Biscari i l'Escola El Turonet seran els protagonistes dels Premis Mussol


L'Aplec del Mussol celebra els seus 25 anys aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, Sant Quirze del Vallès celebra la 25a edició de l’Aplec del Mussol. L’entitat Ateneu de Sant Quirze i l’Ajuntament ultimen els detalls perquè la ciutadania gaudeixi de la festa dedicada a l’animal més emblemàtic del poble. Segons ha manifestat el portaveu de l’Ateneu de Sant Quirze, Manel Sabés, la voluntat és ser fidels a la festa i celebrar els 25 anys com una edició més però amb l’orgull i la satisfacció d’haver arribat a aquesta fita.

Premis Mussol de l’Any i Mussol de Sant Quirze
L’Aplec del Mussol, com és habitual, comptarà amb l’acte de lliurament dels Premis Mussol de l’Any i Mussol de Sant Quirze, que es durà a terme a la Patronal el dissabte 29 d’abril a partir de les 20 hores. Per una banda, l’Ateneu de Sant Quirze distingirà l’actor i presentador de “El Foraster” de TV3, Quim Masferrer; l’Associació Proactiva Open Arms; i la directora del sincrotró ALBA, Caterina Biscari. L'entitat també destacarà amb una Mussolada la Bella Quirze Band. Per altra banda, l’Ajuntament atorgarà el Premi Mussol de Sant Quirze a l’escola El Turonet, coincidint amb el seu 25è aniversari. Són moltes les generacions de santquirzencs i santquirzenques que han viscut els seus primers anys de vida i de formació al Turonet. Aquest fet, en un poble com Sant Quirze, deixa un pòsit d’estima generalitzat cap a aquesta escola. L’atorgament del premi es considera una forma simbòlica de reconèixer a totes les persones que formen i han format part de la comunitat de l’escola i d’agrair, especialment, la tasca de l’equip docent que ha fet del Turonet l’escola que és avui dia.

Fira d’Artesans
Diumenge 30 d’abril, el Parc de les Morisques acollirà la tradicional fira d’artesans de l'Aplec, els quals exposaran les seves obres centrades en la figura del mussol.  Enguany, com a novetat, es canvia el concurs de dibuix infantil per una sèrie de tallers familiars de manualitats en què els infants podran elaborar figures de fang, mandales i màscares amb forma de mussol. Així cada participant es pot emportar a casa un record de l’Aplec 2017. El grup de pintors i pintores del Cercle de Cultura també exposaran una sèrie de quadres representant l’au més emblemàtica de Sant Quirze que han estat elaborant per celebrar el 25è aniversari de la Festa. Els que no faltaran a la cita seran els dolços típics relacionats amb els mussols, com “els mussolets”, una galeta amb la forma de l’animal més popular del poble. Aquestes i altres elaboracions llamineres us estaran esperant a les diverses pastisseries del poble.