Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'Ajuntament prioritza la regeneració dels espais verds de forma natural

En alguns punts s'ha allargat l'inici dels desbrossaments per permetre el desenvolupament de la flora i la fauna


L'Ajuntament prioritza la regeneració dels espais verds de forma natural

L’Ajuntament ha prioritzat aquests mesos la floració de les plantes en determinades zones del municipi, per tal de beneficiar el desenvolupament de la flora i la fauna i, per extensió, la regeneració dels espais verds. Un criteri que respon a una política que prioritza l’entorn, i també a demandes d’entitats com Sant Quirze Vallès Natura, que vetllen per aquests espais.

Concretament l’actuació s’ha centrat en allargar el moment de les tasques de desbrossament en dos punts: el talús de Joaquin Rodrigo i el Parc de Can Barra. D’aquesta manera, garantint la floració, alguns insectes pol:linitzadors com les abelles es desenvolupen amb garanties i alhora, permeten l’alimentació de la fauna insectívora. A més, la mateixa vegetació genera llavors i es produeix la ressembra natural, regenerant-se així els espais verds.
Per aquest motiu, l’Ajuntament, malgrat iniciar el desbrossament els mesos de maig i juny com és habitual, evitarà un excés de freqüència dels mateixos i es limitarà a les actuacions necessàries. També es duran a terme els desbrossaments de les franges de protecció per a la prevenció d'incendis; concretament la de Les Fonts, a Can Corbera, i la del Torrent de Can Fonollet.
Durant el mes de maig també es plantaran flors de temporada en diferents punts del municipi, com ara les begònies o petúnies. En total, es distribuiran més de 2.000 unitats.
 
Una primavera especialment plujosa
Cal tenir en compte que aquesta primavera està sent especialment plujosa i això ha generat més vegetació de l’habitual. Només a Sant Quirze han caigut més de 250 mm des de principis d’any; és a dir, cada dia ha plogut de mitjana 2,175mm. Unes quantitats que permetrien no regar jardins i plantacions privades per al seu manteniment, donat l'important volum d'aigua de pluja.