Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova una nova ordenança reguladora dels serveis de cementiri i funeraris

La sessió, celebrada ahir, també va aprovar l’adhesió a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat


El Ple aprova una nova ordenança reguladora dels serveis de cementiri i funeraris

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat una nova ordenança municipal reguladora dels serveis de cementiri i funeraris. 

Després de més de quinze anys de vigència de l’actual, es considerava necessària la seva revisió i actualització, donant així resposta a les demandes ciutadanes i adaptant-la a les necessitats actuals.
Entre les novetats, destaca l’adaptació del registre públic del cementiri a l’administració electrònica. També hi ha algunes diferències pel que fa als drets funeraris: desapareix la categoria d’arrendament de nínxols i columbaris. També es realitza la distinció entre concessions de curt i llarg termini. La nova ordenança estableix que els drets funeraris seran atorgats únicament a nom d’una sola persona, evitant la pluralitat de titulars, a vegades desconeguts, que dificultava la tramitació dels expedients administratius.
Pel que fa a la transmissió de drets, aquesta s’amplia fins a 2 anys i es podrà fer per donació. Aquests i altres canvis també impliquen la modificació de l’ordenança fiscal relativa a la taxa del cementiri i serveis funeraris, que va ser aprovada per la unanimitat del ple.
 
Adhesió a la Declaració de Tarragona 
Sant Quirze s’ha adherit a la Declaració de Tarragona, que s'emmarca dins la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Així ho va aprovar ahir el ple, amb el vot a favor de tots els grups municipals. Aquesta xarxa està conformada pels municipis compromesos amb el medi ambient, amb l’objectiu d’avançar cap a un desenvolupament sostenible. 
El 8 de març es va aprovar, dins de l’Assemblea de Tarragona, aquesta declaració de compromisos. Sant Quirze se suma així a l’Any Internacional de Turisme Sostenible per al Desenvolupament amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de conservar el patrimoni social, cultural i ambiental; promoure el turisme sostenible i garantir la preservació del medi ambient.
 
Comissió del POUM
El ple també va aprovar per unanimitat la creació de la Comissió Informativa Especial del POUM, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Aquest òrgan farà el seguiment, estudi i informe dels treballs de redacció d’aquest nou instrument general de planejament. L’integrarà l’Alcaldessa i el portaveu de cadascun dels grups municipals. La Comissió es reunirà amb una periodicitat bimensual.
 

Modificacions pressupostàries
Un altre dels punts aprovats va ser la modificació pressupostària 05/2017 mitjançant suplements de crèdit i crèdit extraordinari, amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze, ICV, Convergència i l’abstenció de Ciutadans. També es va aprovar la modificació pressupostària 06/2017 mitjançant crèdit extraordinari, amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de Ciutadans, Convergència i PSC. Aquesta modificació respon a l’acord d’abonar al contractista de la concessió demanial per a la construcció d’un aparcament a la nova plaça de la Vila, Construcciones Lahoz SL, un import final de 759.514,82 euros.
 
Altres punts
Un altre dels punts aprovats ahir per unanimitat va ser la vigència del Pla Local de Joventut 2013-2016, fins a l’aprovació del Pla Local de Joventut 2017-2010. L’acord va comptar amb el suport de tots els grups municipals. La pròrroga resulta imprescindible per poder participar en les convocatòries de subvencions en aquesta matèria, i permet el govern continuar treballant en el nou pla amb l’objectiu d’adaptar-lo a les necessitats i problemàtiques de la gent jove del municipi.
 
Finalment, el ple va aprovar la modificació de plantilla i catàleg de llocs de treball reservats a funcionaris d’habilitació estatal. El punt va comptar amb el suport de Junts per Sant Quirze-ICV, l’abstenció de PSC i Ciutadans i els vots en contra de Convergència.
 
Mocions
 
  • Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, declaració institucional de la Diputació de Barcelona per a mostrar el rebuig als actes de violència i discriminació cap a les persones del col•lectiu LGTBI i Txetxènia . Aprovada per unanimitat.
  • Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, de reclamació de retorn dels imports cobrats indequadament per part de les empreses d’energia, a les factures de subministrament elèctric d’edificis i enllumenat públic amb tarifes 3.0 i 3.1 contractats per l’Ajuntament des de l’entrada en vigor del Reial Decret 1164/2001 de 26 d’octubre.
  • Aprovada per unanimitat.
  • Moció presentada per Junts-ERC-AM ICV-EUiA-E, referent a la reinversió del superàvit a l’administració local per a la millora dels serveis públics i l’execució d’inversions prioritàries. Aprovada per tots els grups, excepte Ciutadans, que s’absté.
  • Moció presentada per Ciutadans, sobre els serveis socials relacionats amb el trastorn de l’espectre autista (TEA). Aprovada per unanimitat.
  • Moció presentada per Ciutadans a l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, en defensa de la democràcia, la igualtat, la unió i la sobirania nacional de tots els espanyols. Moció desestimada amb els vots a favor de Ciutadans. En contra: Junts-ERC-AM, ICV-EUiA-E i Convergència. Abstenció: PSC.
 Podeu recuperar el vídeo del ple en aquest enllaç. O si preferiu la retransmissió de Ràdio Sant Quirze, cliqueu aquí.