Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

Quim Masferrer, l'associació Proactiva Open Arms, la directora del sincrotó ALBA i l'escola El Turonet protagonitzen els guardons de l'Aplec del Mussol


El cap de setmana a SQV

L’Aplec del Mussol és el clar protagonista d’aquest cap de setmana. La celebració arriba enguany a la seva 25a edició, omplint dissabte i diumenge de reconeixements i artesania relacionats amb la figura del mussol.


Premis Mussol de l’Any i Mussol de Sant Quirze
L’Aplec del Mussol, com és habitual, comptarà amb l’acte de lliurament dels Premis Mussol de l’Any i Mussol de Sant Quirze, que es durà a terme a la Patronal el dissabte 29 d’abril a partir de les 20 hores. Per una banda, l’Ateneu de Sant Quirze distingirà l’actor i presentador de “El Foraster” de TV3, Quim Masferrer; l’Associació Proactiva Open Arms; i la directora del sincrotró ALBA, Caterina Biscari. L'entitat també destacarà amb una Mussolada la Bella Quirze Band. Per altra banda, l’Ajuntament atorgarà el Premi Mussol de Sant Quirze a l’escola El Turonet, coincidint amb el seu 25è aniversari. Són moltes les generacions de santquirzencs i santquirzenques que han viscut els seus primers anys de vida i de formació al Turonet. Aquest fet, en un poble com Sant Quirze, deixa un pòsit d’estima generalitzat cap a aquesta escola.
 
Fira d’Artesans
Diumenge 30 d’abril, el Parc de les Morisques acollirà la tradicional fira d’artesans de l'Aplec, que exposaran les seves obres centrades en la figura del mussol.  Enguany, com a novetat, es canvia el concurs de dibuix infantil per una sèrie de tallers familiars de manualitats en què els infants podran elaborar figures de fang, mandales i màscares amb forma de mussol. Així cada participant es pot emportar a casa un record de l’Aplec 2017. El grup de pintors i pintores del Cercle de Cultura també exposaran una sèrie de quadres representant l’au més emblemàtica de Sant Quirze que han estat elaborant per celebrar el 25è aniversari de la Festa. Els que no faltaran a la cita seran els dolços típics relacionats amb els mussols, com “els mussolets”, una galeta amb la forma de l’animal més popular del poble. Aquestes i altres elaboracions llamineres us estaran esperant a les diverses pastisseries del poble.
 
En cas de pluja...
Les previsions de pluja per diumenge són força elevades. En cas que finalment es produïssin precipitacions, la Fira d’Artesans s’organitzaria a les porxades existents a l’avinguda de Pau Casals. Les paradetes s’ubicarien en aquest espai, al llarg de l’avinguda. 
L’Ajuntament informarà mitjançant les xarxes socials dels possibles canvis d’ubicació.
 
 
El bàsquet al Torneig Pablo Barbadillo
El Sant Quirze Bàsquet Club participa aquest cap de setmana en el prestigiós X Torneig Pablo Barbadillo Preinfantil, a la localitat de Tres Cantos, Madrid. El preinfantil femení negre, i l'infantil masculí negre, disputaran els partits englobats en diferents grups de la fase 1. Esperem que els santquirzencs i santquirzenques tinguin molta sort en els diferents partits! Més informació aquí.
 
Activitat social del Club de Rugby 
El Club de Rugby Sant Quirze organitza dissabte una activitat social a la pista annexa del complex esportiu municipal Can Casablanques. Es tracta d’una reunió familiar amb dinar barbacoa. Una oportunitat perquè socis i familiars comparteixin temps de lleure. Serà de 12h i s’allargarà fins les 20 hores.
 
Ajuts de cooperació al desenvolupament
Recordeu que el proper 30 d’abril finalitza el termini perquè les entitats que formen part de la Mesa de Cooperació presentin sol•licituds d’ajuts als projectes de cooperació al desenvolupament. Per fer-ho, cal que aportin tota la documentació relacionada amb el projecte, com ara el pla de treball, la documentació acreditativa de les contraparts o la memòria documental de les activitats desenvolupades al municipi durant l'any anterior.
 
Les sol•licituds es podran presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament o per registre electrònic, amb certificat electrònic. Per veure el tràmit detallat, els models de documentació i la resta de bases, podeu entrar en aquest enllaç.
 
 
Més informació sobre les activitats programades a l'agenda municipal.