Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze ha celebrat amb èxit la XXVena edició de l'Aplec del Mussol

Proactiva Open Arms, Caterina Biscari, El Foraster i l’Escola El Turonet guardonats amb els premis Mussol de l'Any i Mussol de Sant Quirze


Sant Quirze ha celebrat amb èxit la XXVena edició de l'Aplec del Mussol

Sant Quirze ha viscut aquest cap de setmana la XXVena edició de l’Aplec del Mussol. La festa va començar dissabte 29 al vespre a la Patronal, amb el tradicional acte de lliurament de premis. Com és habitual, el portaveu de l’Ateneu de Sant Quirze, Manel Sabés, va pujar a l’escenari per fer el seu discurs inaugural i va emocionar el nombrós públic assistent quan va anunciar que la Junta de l’entitat plegava i abandonava, després de 25 anys, l’organització de l’Aplec del Mussol. Un vídeo-resum del que ha significat aquesta festa per Sant Quirze del Vallès va arrencar un aplaudiment llarg i sonor del públic. 

Després d’aquest anunci, l’acte es va allargar gairebé dues hores i hi va haver una exhibició de les campiones mundials de bicitrial, Gemma i Mireia Abant, l’actuació musical de la BCN Jasc Trio i de la Bella Quirze Band, que van rebre una mussolada. Els premiats amb un Mussol de l’Any van ser Proactiva Open Arms, la directora del Sincrotró Alba, Caterina Biscari, i el programa de TV3 “El Foraster”. L’actor Quim Masferrer va pujar a l’escenari a recollir el guardó i va arrencar un somriure al públic imitant el so dels mussols i explicant anècdotes del seu pare caçador. Un altre dels moments emotius de la nit va ser quan l’Escola El Turonet va recollir el Premi Mussol de Sant Quirze. La directora del centre, Cristina Jordà, i la presidenta de l’AMPA, Núria Gelabert, van recordar els inicis de l’escola i l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, en el seu discurs, va elogiar el projecte pedagògic de l’escola del poble i va tenir unes paraules d’agraïment als docents que han treballat al centre al llarg de tots aquests anys. L’alcaldessa també va tenir unes emotives paraules per la Junta de l’Ateneu per haver dut a terme durant els últims 25 anys una festa coneguda arreu de Catalunya i es va comprometre a que l’Ajuntament continuarà aquesta tradició. Una fotografia oficial amb tots els premiats i premiades va posar el punt i final a l’acte.
 
Ja diumenge 30 d’abril, la pluja va obligar als i les artesanes a muntar les parades de figures de mussol als porxos de l’avinguda de Pau Casals enlloc del parc de les Morisques, tal i com estava previst. Malgrat els moments de pluja, la ciutadania va sortir al carrer a gaudir de la festa i els nens i les nenes van participar als tallers de manualitats que s’hi organitzaven. Les pastisseries del poble van aprofitar per elaborar i vendre dolços amb forma de mussol per al delit dels més llaminers. 
 
Podeu veure les fotografies de l'Aplec en aquest enllaç.
El vídeo de les jornades, els trobareu aquí.