Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Comença el període per presentar propostes als Pressupostos Participatius

Des d'avui i fins el 31 de maig podeu fer arribar els vostres projectes de manera presencial o en línia


Comença el període per presentar propostes als Pressupostos Participatius

L'Ajuntament dóna el tret de sortida als Pressupostos Participatius 2017, una nova edició d’aquesta forma de participació directa en què la ciutadania pot decidir el destí de 200.000 euros del pressupost de l’any 2018 del capítol d’inversions.

 
Des d’avui, 2 de maig i fins al 31 d’aquest mes, es poden presentar propostes en línia o presencialment a les oficines d’atenció ciutadana. A continuació, detallem els espais:
  • Presencialment:
  • A l’Oficina d’Atenció Ciutadana Central (Plaça de la Vila, 1)
  • A l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Torre Julià (Josep Mitats s/n)
  • En línia: A través del següent FORMULARI
  • Omplint la sol•licitud a diferents zones del municipi on s’habilitaran taules territorials per emetre propostes.
  • Assistint a les sessions presencials de propostes col•lectives.
 
La primera sessió oberta tindrà lloc dilluns 8 de maig a La Patronal. Serà a les 19 hores i s’adreça a entitats i cituadania. El proper dia 10 de maig s’organitza una altra sessió per a comerços i empreses al centre cívic Can Feliu, a les 15 hores. Més informació sobre el calendari de sessions aquí.
 
A continuació, es procedirà a la validació tècnica, i el dia 26 de juny es presentarà el resultat de propostes validades. Les votacions es podran realitzar del 5 al 24 de setembre pels mateixos mitjans que en l’edició anterior. Com a novetat, els projectes presentats enguany no podran ser inferiors a 10.000 euros.
 
Què són els Pressupostos Participatius?
Els pressupostos participatius són uns mecanismes de participació mitjançant els quals la ciutadania de Sant Quirze pot decidir sobre el Pressupost Municipal. 
El Pressupost Municipal és un dels instruments més importants que ha d’aprovar cada any el govern local, per tal de donar resposta a les necessitats del municipi, a partir de la distribució dels recursos econòmics i financers.
Mitjançant aquest procés de participació, serà la ciutadania qui decidirà la destinació de 200.000€ del pressupost d’inversions per a l’any 2018. Un procés que permetrà detectar les necessitats de la població, implicant-la en la presa de decisions d’una part dels recursos públics. D’aquesta manera, s’afavoreix el debat col•lectiu i es prioritzen aquestes necessitats de forma col•lectiva.
La partida d’inversions permet desenvolupar actuacions de ciutat que poden incidir sobre l’espai públic, l’ urbanisme, els equipaments, la sostenibilitat o la mobilitat.
El projecte s’organitza en 4 etapes: la fase de recollida de propostes, la fase d’anàlisi de les propostes, la fase de votació de les propostes i l’execució final de les propostes.
 
 
Qui hi pot participar?
A la fase de recollida de propostes hi pot participar qualsevol persona empadronada a Sant Quirze que tingui 16 anys. També les entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats i Associacions del municipi i, així com les empreses i comerços ubicats al poble.
A la fase de votació, podrà exercir aquest dret qualsevol persona empadronada al municipi que tingui 16 anys fets abans de l’1 de setembre de 2017.
 
Què es pot presentar?
Les propostes han de fer referència a inversions  de qualsevol àmbit de competència municipal. Per inversió s’entenen aquells béns classificables o inventariables que són permanents en el temps. Alguns exemples poden ser:  la creació d’un espai públic, una nova dotació o equipament, un projecte de millora d’alguna zona, la compra de mobiliari públic, la creació d’un web, etc.
Les propostes han de complir un seguit de criteris, per tal de ser valorades i poder passar a la fase de votacions.
 
Podeu consultar tota la informació sobre el procés en aquest enllaç.