Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

El jovent reflexiona sobre les conductes irresponsables al volant

El programa "Canvi de marxa" aborda les conseqüències dels accidents de trànsit amb testimonis reals


El jovent reflexiona sobre les conductes irresponsables al volant

Els alumnes de 4t d’ESO i primer de batxiller de l’IES Sant Quirze van assistir el passat 27 d’abril a l’activitat educativa “Canvi de marxa”, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors, amb el suport del Servei Català de Trànsit, la col•laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Sant Quirze. L’objectiu de la sessió va ser conscienciar els/les joves sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

El nom “Canvi de marxa” apel•la a la moderació durant les activitats de lleure nocturnes. El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica com ha procedit per avisar les autoritats i socórrer els afectats. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes. 
 
Programa d’Educació per a la Mobilitat Segura
L’activitat “Canvi de marxa” forma part del Programa d’Educació per la Mobilitat Segura, impartit per la Policia Local de Sant Quirze del Vallès, en col•laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra. Aquest programa arriba anualment a més de 2.000 alumnes del sis centres d’Educació Infantil i Primària i de l’Institut d’Educació Secundària, així com a persones d’avançada edat.
El projecte es materialitza amb xerrades a l’alumnat de primària i secundària de les escoles, així com als infants de P5. En aquesta línia, també s’organitzen sessions per a 4art d’ESO amb el lema “Quantes copes?”, informant sobre els riscos de conduir sota els efectes de l’alcohol.
La mobilitat segura també s’ha treballat com a novetat aquest curs en el marc de sessions pràctiques per a l’alumnat de 6è de totes les escoles de primària. Aquesta activitat, organitzada per la cooperativa Mbici, en col•laboració amb la Policia Local del municipi, té per objectiu dotar els participants de les capacitats bàsiques per circular en bicicleta pels carrers del poble. Les sessions es desenvoluparan al llarg dels mesos de maig i juny.