Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’escola El Turonet celebra el seu 25è aniversari

El proper 7 de maig el centre acull diverses activitats per commemorar aquesta data


L’escola El Turonet celebra el seu 25è aniversari

L’escola El Turonet celebra el proper diumenge 7 de maig el seu 25è aniversari. Pares, mares, alumnes, personal docent i no docent participaran d'una programació per compartir records, conversa i, en definitiva, retrobar-se.

La Coral Bella Quirze Band, nascuda precisament en aquesta escola, obrirà la jornada a les 11 hores amb una actuació. A continuació, a les 12 hores, tindrà lloc l’acte institucional en relació a l'aniversari. Seguidament, s’organitzarà un ball que recaptarà fons per a les persones refugiades. No faltarà l’animació infantil, de la mà de Jaume Ibars i disco/música a les porxades de l’escola. 
Durant tot el matí l’escola romandrà oberta i s’hi podrà visitar una exposició de fotografies a la sala del menjador. També es passaran vídeos a la sala de música i ciències, recordant diversos moments del centre. Finalment, hi haurà una exposició dels treballs de l’alumnat de tota l’escola.
L’AMPA ha preparat jocs per a nens i nenes en diferents espais, com el pati de l’entrada, el camp de futbol i la porxada. Hi haurà també una xocolatada per a tots els assistents.
 
Una llarga trajectòria
El mes de setembre de l’any 91, l’escola del carrer Lleida obria les seves portes amb  el nom d’El Turonet,  tot i que més que una estrena, es tractava d’una reobertura, doncs el centre ja comptava amb més de vint anys de trajectòria. En aquest sentit, l’any 1969 l’edifici del carrer Lleida es va inaugurar, com a Agrupación Escolar Mixta, acollint en sis aules l’alumnat que fins al moment havia estudiat al carrer Pintor Vila Puig, on actualment es troba el Casal d’Avis. Gairebé una dècada més tard, l’any 1977, es va construir l’escola Purificació Salas, i l’edifici del carrer Lleida va passar a formar part d’aquest nou centre escolar. 
El creixement demogràfic que va viure Sant Quirze durant la dècada dels vuitanta va fer que l’escola hagués d’adaptar-se ràpidament, curs rere curs, a les necessitats de les famílies nouvingudes al poble. Aquest creixement accelerat de població va portar en poc temps la necessitat de dividir en dues l’escola Purificació Salas i, així, l’any 1991, El Turonet va iniciar el seu camí com a escola independent.