Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Empreses santquirzenques i de la comarca coneixen el YuMiLab Barcelona

L’empresa ABB ofereix una visita perquè descobreixin el primer robot col•laboratiu


Empreses santquirzenques i de la comarca coneixen el YuMiLab Barcelona

Un total de deu empreses procedents de Sant Quirze, Barberà, Sabadell i Montcada i Reixach van visitar el passat 28 d’abril les instal•lacions d’ABB, ubicades al nostre municipi, per conèixer el primer laboratori de la multinacional sueca dedicat  al Yumi, el robot col.laboratiu

La visita s’emmarca en el projecte Foment de la Innovació que comparteixen els ajuntaments d’aquests municipis, co-finançat per la Diputació de Barcelona.
L’objectiu de la iniciativa va ser apropar a les pimes la tecnologia que s’està desenvolupant en el seu mateix territori. Els assistents van tenir ocasió de descobrir el primer robot industrial de doble braç realment col•laboratiu i segur. També van poder entrevistar-se amb els enginyers d’ABB per posar sobre la taula les millors solucions per als seus respectius negocis.
Amb la  introducció del YuMi, ABB amplia els seus límits d’automatització robòtica dels processos industrials per incloure les línies de muntatge de peces petites. Pocs sectors productius estan canviant tan ràpidament com aquest. Els mitjans convencionals de muntatge van reduint el seu valor i els fabricants són cada vegada més conscients de com és d’estratègic introduir noves solucions i posar-les a l’abast de les pimes, que conformem el gruix del teixit industrial del Vallès Occidental i de Catalunya.
Hi ha programades dues visites més per aquest any al Yumi Lab: 30 de juny i el 27 d’octubre. Les empreses interessades a assistir-hi poden contactar amb empresa@santquirzevalles.cat.