Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Fundació Olga Torres rep la Creu de Sant Jordi 2017

L’Ajuntament ha donat suport a la candidatura d’aquesta entitat ubicada al municipi i referent en la investigació oncològica


La Fundació Olga Torres rep la Creu de Sant Jordi 2017

La Fundació Olga Torres ha estat una de les entitats reconegudes aquest any amb la Creu de Sant Jordi. L’Ajuntament havia donat suport a la seva candidatura, donat que es tracta d’una entitat ubicada al municipi, concretament a l’edifici del BMC (ronda Maiols, 1) i realitza un treball molt intens en la investigació del càncer i la seva relació amb alteracions immunològiques. Entre els objectius d’aquesta fundació sense ànim de lucre, destaca la promoció de la investigació científica, tecnològica i social d’alt nivell dins del marc universitari, de centres d’investigació o d’instituts especialitzats. Una gestió que duu a terme mitjançant el finançament directe de projectes específics de recerca i tractament oncològic relacionats amb malalties immunomediades que afectin la societat del segle XXI.

L’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi va tenir lloc el passat 3 de maig. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va guardonar un total de 29 personalitats i 24 entitats, per haver destacat prestant els seus serveis a Catalunya, en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.
 
Qui era Olga Torres?
Olga Torres Masana va néixer a Sabadell el 1956. La mort prematura de la seva mare, i al cap de poc la del seu germà, van fer que visqués tota la vida amb el seu pare, Dionís Torres Segura.
 
El 1998, l’Olga es va posar malalta. Al juny de 1999 li van diagnosticar una malaltia autoimmune que li va provocar diferents processos cancerígens. Quan va morir, el 10 d’octubre del 2002, el seu pare va decidir crear la Fundació Olga Torres per potenciar la investigació de les malalties autoimmunes generadores de càncer.
 
Més informació sobre la Fundació Olga Torres aquí.