Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Minut de silenci per les víctimes refugiades que han perdut la vida aquest cap de setmana

Sant Quirze continua donant suport a aquestes persones amb diverses actuacions


Minut de silenci per les víctimes refugiades que han perdut la vida aquest cap de setmana

L’Ajuntament de Sant Quirze ha convocat avui un minut de silenci amb motiu de les víctimes refugiades que aquest cap de setmana han perdut la vida al mar.

ACNUR i l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) han informat sobre el naufragi de dues embarcacions al mar Mediterrani, el passat cap de setmana, on 11 persones han perdut la vida i més de 200 es troben desaparegudes, en el seu intent d’arribar a Europa des de les costes de Llívia. Tanmateix, durant el cap de setmana, 6.000 persones immigrants han estat rescatades en aigües internacionals i traslladades, unes a Itàlia, i d’altres, localitzades encara en aigües llíbies, reconduïdes al país nord-africà.
Excloent les persones que podrien haver mort ofegades aquest cap de setmana, ACNUR xifra en més de 1.150 persones les desaparegudes i mortes des de principi d’any, quan intentaven arribar a Europa creuant el mar Mediterrani des del nord d’Àfrica.
La concentració ha tingut lloc avui a les 12 hores a la plaça de la Vila, i ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i els regidors Maria Domingo i David Caminal.
 
Sant Quirze amb les persones refugiades
Tant l’Ajuntament de Sant Quirze com la Plataforma Sant Quirze Ajudem als refugiats han donat suport a aquestes persones que fugen del seu país buscant un futur millor. Les actuacions, que han organitzat de manera conjunta, han estat múltiples des que va començar aquest drama.
La darrera ha estat el concert solidari celebrat dissabte als exteriors de la Masia Can Feliu. Els grups Vizuri Versions, els dj’s locals Martí Lago i Xavi Rueda i el rap de Marc Sisó van congregar joves disposats a passar una estona d’oci i col•laborar amb la causa. En total, es van recaptar 190,80€, que es destinaran a la Plataforma Sant Quirze Ajudem als refugiats.
Aquest concert se suma a una sèrie que també s’han organitzat amb aquest objectiu. El darrer, el 23 de març al Casal d’Avis, on es van recaptar 1.000€ gràcies a la coral Amazing Gòspel i Amazing Kids. 
També s’han organitzat xerrades-debat sobre la guerra de Síria, i altres propostes com l’adhesió al Fons Català de Cooperació o la donació del 50% del pressupost d’emergències de la Mesa de Cooperació per donar suport a les persones refugiades que estan en ruta.
 
Refugiades sou benvingudes
Sant Quirze va endegar el 2015 la campanya Refugiades sou benvingudes. La ciutadania es va sumar a aquesta iniciativa per donar suport a les persones que fugen dels països en conflicte. Una de les primeres accions va ser la creació d’un blog i d’un formulari al web municipal on totes les persones que vulguin poden oferir recursos per donar suport a la campanya. També, l’Ajuntament va posar un número de compte a disposició de ciutadans i empreses que vulguin aportar recursos econòmics. Us el recordem a continuació: ES7000810073110001025510.