Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Sant Quirze acollirà demà la 8a Trobada de Flabiolaires escolars

Un total de 500 alumnes participen en aquesta iniciativa que tindrà lloc al parc de Can Feliu


Sant Quirze acollirà demà la 8a Trobada de Flabiolaires escolars

Sant Quirze acollirà demà la celebració de la 8a Trobada de Flabiolaires a les escoles, que reunirà 500 alumnes de tot Catalunya. El parc de Can Feliu serà l’escenari d’aquesta activitat que comptarà amb la participació d’escoles de Sabadell, Masnou, Organyà, Palafrugell, Sils, Viladrau-Taradell i l’amfitriona, Sant Quirze. 

A partir de les 11 del matí, cada centre farà una actuació de deu minuts, combinant peces de flabiol amb danses tradicionals com balls de gegants, capgrossos, bastoners o cintes. També hi haurà espai per a danses modernes. En acabar, totes les escoles tocaran “Plou i fa sol”, tot ballant la “Polca d’Ours”.
Sant Quirze ha estat escollit com a seu d’aquesta trobada per la seva recent incorporació al projecte “Flabiol a l’escola”.  A més, el poble destaca per la seva aposta per l’educació, la música i la cultura popular, sumada a la disposició de grans espais a l’aire lliure amb característiques adients per desenvolupar aquest esdeveniment.
 
El projecte neix de la necessitat de substituir la flauta dolça a les escoles per dos instruments tradicionals, el flabiol i el tamborí. Al llarg del territori català ja són una trentena les escoles que els han incorporat al seu ventall d’instruments escolars. 
L’Associació cultural La Riscla va ser la impulsora de la iniciativa, ara fa 8 anys a Sabadell. L’escola Onze de Setembre va canalitzar la idea, de la mà de la nova professora de música, Gemma Balagué, responsable d’altres projectes com “La glossa a l’escola”, que culmina amb la Mostra de Glosa de l’alumnat de 6è el proper 19 de maig, o el “Dansem Sant Quirze”, celebrat ahir 9 de maig i que aplega alumnes de 2n de tots els centres del poble.
L’acte és obert a tota la ciutadania. Les imatges en format fotogràfic i el vídeo resum es publicaran al web municipal.
 
En cas de pluja, la trobada es traslladarà a la pista annexa del poliesportiu municipal.