Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’enginy i la sàtira brillen a la VI Mostra de Cançó Improvisada

L’escola Onze de Setembre i l’Institut Salas i Xandri protagonitzen la mostra infantil


L’enginy i la sàtira brillen a la VI Mostra de Cançó Improvisada

 La VI Mostra de Cançó Improvisada, celebrada el passat dissabte 20 de maig, va tornar a portar la glosa a la plaça d'Anselm Clavé, com en la seva primera edició, i el públic no hi va fallar a la cita. Minuts abans de les sis de la tarda, les cadires ja estaven totes ocupades i la resta de públic esperava dret a què comencessin els protagonistes de la Mostra Infantil: l'alumnat de l'escola Onze de Setembre i de l'Institut Salas i Xandri. Els infants van començar a glosar tímidament, tot i que amb els primers compassos van anar perdent la por al micròfon, i agafant ritme fins a deixar el públic bocabadat amb el seu enginy.

 
L’actuació infantil va donar pas a la Mostra de Cant Improvisat, amb una selecció dels millors glosadors i glosadores dels Països Catalans. Ferriol Macip, Mireia Mena, Gemma Balagué "Fardatxa", Miquel Àngel Adrover, la Meg i el Josele van esprémer el seu cervell al màxim per arrencar els somriures del públic assistent. Tampoc es va perdre la cita el popular cantant de Brams, en Titot, que no va defraudar amb el seu estil políticament incorrecte.Versos carregats de sàtira, crítica i protesta, però sempre amb elegància i simpatia, van servir per fer una radiografia de l’actualitat com el referèndum, les retallades i la relació entre Catalunya i Espanya. Tampoc van faltar els versos homenatge a Salut Pastor, qui va ser una de les impulsores de l'acte.
 
Prèviament a la mostra, la jornada va comptar amb un vermut organitzat per l'Estraperlo, amb una ambientació musical original. Marcel Caselles va fer una sessió de DJ amb ritmes electrònics, mentre improvisava uns versos i feia participar el públic. Una fideuada popular va donar pas a una sobretaula glosada, on assistents i cantants van afinar la veu per als actes de la tarda.
 
Podeu veure les imatges de la jornada al següent enllaç.