Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Tallers d'afectivitat i sexualitat orienten l'alumnat de l'Institut davant l'adolescència

Les regidories de Joventut i Salut han organitzat aquest mes de maig diverses sessions per ajudar-los en aquesta transició a l'edat adulta


Tallers d'afectivitat i sexualitat orienten l'alumnat de l'Institut davant l'adolescència

Els canvis puberals i l’autoconeixement del cos han centrat els tallers adreçats a l’alumnat de 2on i 3er d’ESO de l’Institut Sant Quirze. Les regidories de Joventut i Salut han treballat de manera conjunta aquesta iniciativa al llarg del mes de maig, gràcies també al suport de la Diputació de Barcelona.

El taller d’afectivitat s’ha adreçat als i les alumnes de 2on d’ESO. Durant diverses xerrades s’han abordat temes com els canvis puberals, els mites, les pors i els tabús, així com la importància de la cura del cos. L’objectiu és orientar l’adolescent davant dels canvis que experimentarà en el pas d’infant a persona adulta. També s’han donat elements per aprendre a acceptar-se a un mateix i a les altres persones.
Pel que fa als tallers de sexualitat, orientats a l’alumnat de 3er d’ESO, cal remarcar que s’han centrat en els mètodes anticonceptius, l’assertivitat i l’ús correcte del preservatiu; així com les creences i els mites sobre la sexualitat, entre d’altres. L’objectiu ha estat potenciar actituds positives i responsables en aquest àmbit i aconseguir que el jovent reflexioni sobre la sexualitat.
Aquests tallers s’han complementat amb altres de prevenció de consums, adreçats a l’alumnat de 2on de l’Institut Salas i Xandri.