Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

La Comissió de la serra de Galliners informa sobre el desmuntatge de la línia elèctrica

Aquests i altres temes van centrar la darrera sessió, que va comptar amb representants de diferents entitats


La Comissió de la serra de Galliners informa sobre el desmuntatge de la línia elèctrica
La Comissió de la serra de Galliners, celebrada el passat 22 de maig a can Feliu va abordar diversos temes que afecten la situació de determinats espais d’aquest àmbit
Un dels punts més destacats de l’ordre del dia va ser el desmuntatge de la línia elèctrica que va des de can Llobateres fins a Sant Feliuet. Durant la trobada, es va explicar que el passat 15 de maig es van iniciar els treballs per desmuntar els cables i les torres d’aquesta línia que creua la serra de Galliners i que es preveu que finalitzin el proper 30 de juny.
El Camí Verd i el carril de bicicletes també van centrar bona part de la Comissió. Durant la sessió es va informar que el Camí Verd es troba en estudi per part dels agents afectats: Agència Catalana de l’Aigua, AENA i l’Oficina d’Avaluació Ambiental. Pel que fa al carril bici, en aquests moments s’està redactant el projecte, després que els serveis tècnics han determinat que el pont de Los Rosales serà de trànsit exclusiu per a vianants i bicicletes, donat que l’amplada és insuficient per als vehicles a motor.
Altres aspectes que es van abordar van fer referència a la ruta botànica. La senyalització d’aquest itinerari a la Serra es troba pendent d’aprovació final per poder contractar l’empresa que instal•larà aquests espais de senyalització.
La Comissió també va informar sobre l’anàlisi d’aigua que els mesos d’octubre i novembre de l’any passat es van realitzar a diferents punts del municipi. Segons ha informat la Diputació de Barcelona, dos punts no compleixen els paràmetres requerits. Per aquest motiu, l’Ajuntament estudiarà les causes per proposar mesures correctores.
També es va fer referència a l’acció voluntària de neteja d’espais naturals que va tenir lloc el passat 12 de maig.  L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va participar de manera activa en la campanya “Let’s Clean Up Europe!”.  Membres i personal de la Corporació van netejar l’espai ubicat a la riera de Can Feliu, on van recollir un total de 500 kg de residus. 
Finalment, es va recordar als assistents la necessitat d’utilitzar el calendari compartit de la serra de Galliners per tal de gestionar les activitats del medi natural, de manera que no coincideixin.
La sessió va estar presidida per l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i el tinent d’Alcaldia de Territori i Medi Ambient, Francesc Fernàndez. Hi van participar els serveis tècnics de l’Ajuntament, els representants dels grups municipals del PSC, Junts i Ciutadans, i de les entitats: AMPA El Turonet, Club Excursionista Sant Quirze, Sant Quirze Vallès Natura i Nordic Walks.