Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova per unanimitat el Reglament Orgànic Municipal

El Programa de Participació Ciutadana a la revisió del POUM també va ser acordat per tota la Corporació


El Ple aprova per unanimitat el Reglament Orgànic Municipal

La Ple de la Corporació va aprovar ahir inicialment, per unanimitat, el Reglament Orgànic Municipal (ROM), una eina que regula l’organització de l’Ajuntament, el funcionament dels òrgans de govern, l’estatut dels membres del Consistori i la del personal directiu de l’Ajuntament. L’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i els portaveus dels grups municipals van coincidir en agrair la tasca de la comissió d’estudi i redacció del ROM, tant la part tècnica com la política, i van destacar el debat saludable que s’ha creat durant el procés de definició del Reglament, i el bon consens a què han arribat. L’Alcaldessa també va afegir que el ROM és el pas previ a la creació del Reglament de Participació, el qual definirà els canals de relació entre el veïnat i l’Ajuntament.

També ahir, el Ple va aprovar per unanimitat el Programa de Participació Ciutadana a la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística (POUM). Es tracta d’un nou procés de reflexió que determinarà com serà Sant Quirze en el futur, amb la revisió del planejament urbanístic vigent. Tal com va explicar l’Alcaldessa, el POUM no tan sols defineix l’aspecte físic del municipi, sinó també altres característiques que marcaran el futur de Sant Quirze i, per tant, la vida dels seus habitants. Oliveras va exposar que hi ha una part de la ciutadania, que ha arribat al municipi durant la darrera dècada, que s’ha trobat un planejament urbanístic determinat del qual no han participat, i que ara tindran l’oportunitat de dir la seva. Els grups municipals van expressar la seva predisposició a col•laborar i, fins i tot, la il•lusió per treballar en el projecte.

El mercat del dimecres canvia d’ubicació
El canvi d’ubicació del mercat no sedentari del dimecres a la plaça Anselm Clavé va ser un altre dels punts del Ple aprovat amb els vots de Junts per Sant Quirze, ICV, PSC i Ciutadans, amb els vots en contra de Convergència. El regidor de Desenvolupament Econòmic i Local, Àlex Brossa, va explicar que el canvi d’ubicació respon, en primer lloc, a una demanda dels mateixos paradistes del mercat i, d’una altra, a la voluntat de dinamitzar la zona del centre del municipi com a eix comercial.

El Consistori va aprovar ahir,  per unanimitat, la creació de la Mesa de Feminismes i LGTBI, que neix com a òrgan de participació ciutadana d’assessorament de la política de gènere municipal, i amb l’objectiu de propiciar debat permanent que promogui i doni suport a l’equitat de gènere i a la diversitat sexual a Sant Quirze.

Tanmateix, l’Alcaldessa va donar compte al Ple de la liquidació definitiva del Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Local Pública de la Demarcació Sud del Vallès Occidental, del qual Sant Quirze ha estat membre des de la seva constitució.

Per finalitzar la sessió, abans dels precs i preguntes, el Ple va aprovar les següents mocions:
-Moció presentada per Ciutadans, i consensuada en Junta de Portaveus, sobre la pobresa femenina.
-Moció presentada per Convergència, i consensuada en Junta de Portaveus, per elaborar la Llei de transició energètica, que permeti a les energies renovables desenvolupar-se adequadament i atorgui al sector un marc normatiu transparent i equilibrat.
-Moció presentada per Convergència, i consensuada en Junta de Portaveus, a favor de la reforma horària.
Si voleu escoltar la retransmissió del Ple de Ràdio Sant Quirze, cliqueu aquí. També en podeu veure el vídeo.