Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El cap de setmana a SQV

La Mostra d’Entitats i la Festa del Comerç Just ompliran el Parc de les Morisques els pròxims dies, amb una programació per a tots els públics


El cap de setmana a SQV

Sant Quirze es prepara per viure un cap de setmana ben intens. Les entitats i associacions del municipi donaran a conèixer les seves activitats en el marc de la Mostra que comença demà. Una iniciativa que diumenge coincideix amb la Festa del Comerç Just. Us detallem aquestes i altres cites de l’agenda local, a continuació.

Tot preparat per a la Mostra d'Entitats
L’Ajuntament de Sant Quirze organitza aquest cap de setmana, 27 i 28 de maig, la Mostra d’Entitats. Es tracta d'una nova edició d’aquesta iniciativa, que tindrà lloc al Parc de les Morisques i comptarà amb la participació de 28 entitats del municipi.  Els assistents podran conèixer les activitats que aquestes desenvolupen durant l’any. Els participants exposaran a peu de carrer la seva vida cultural, esportiva i social, mitjançant l’organització de diverses propostes. En aquest sentit, s’organitzen tallers de manualitats, espectacles infantils, jocs per als més petits, cistelles de bàsquet o partides d’escacs, entre d’altres. No faltaran a la cita les activitats musicals.
Podeu conèixer la programació detallada en aquest enllaç.

 Nova edició de la Festa del Comerç Just
La Festa del Comerç Just i la banda ètica comparteix escenari amb la Mostra d’Entitats aquest cap de setmana. L’activitat, que tindrà lloc diumenge al parc de les Morisques, comptarà amb la participació de les entitats locals Ateneu del Món, Acció Solidària Vallès, Fundació Benèfica Privada Quetzal, Nuevos Pasos i Cooperación y Ayuda. El lema escollit enguany ha estat “La revolució de les butxaques”, amb l’objectiu de tractar aspectes com el consum crític, el comerç just, l’economia solidària, la banda ètica i la justícia global. Una forma de reflexionar sobre els actes de consum de productes i serveis, escollint alternatives d’economia solidària. Durant la festa es vendran productes de comerç just de les oenagés participants.
També es llegirà el Manifest que l’encapçala, i que al•lega aquest i altres aspectes, com les situacions d’esclavitud en les cadenes de producció alimentària o la manca de condicions de seguretat en determinades fàbriques que treballen per a grans empreses.
Més informació en aquest enllaç.

Botifarrada Solidària
Emmarcada dins el Pla municipal de Sensibilització 2017, la Fundació Quetzal organitza aquesta tarda una botifarrada solidària, a partir de les 18 hores, al parc de les Morisques, on també hi haurà activitats infantils.

Sessió oberta de Pressupostos Participatius
Encara es poden presentar propostes per als Pressupostos Participatius. Fins al 31 de maig està obert el termini per decidir el destí de 200.000 euros del pressupost de l’any 2018 del capítol d’inversions. Avui, La Patronal acull una sessió orientada al jovent, a les 19.30 hores. L’Ajuntament els explicarà com fer les seves aportacions, el calendari del procés, i atendrà els dubtes i suggeriments que s’hi generin.
Més informació en aquest enllaç.

Concert Solidari de Dones per la Pau
El grup musical Dones per la Pau, format per veus del municipi i dirigides per la professora Maria Josep Besson, oferirà un concert solidari a l’Església Sagrada Família de Terrassa, demà dissabte 27 de maig, a les 18 hores. La recaptació del concert anirà en benefici de l’Asociación Nacional de Hipertensión Pulmonar.  L’acte comptarà amb la intervenció del cardiòleg Enric Domingo i amb l’actuació de la cantant Lidia Pujol.
Les entrades es podran adquirir el mateix dia del concert, al preu de 5€.
 

28 de maig, Dia Internacional d'acció per la salut de les dones
El diumenge se celebra el Dia Internacional d’acció per la salut de les dones. Amb motiu d’aquesta commemoració, el passat 24 de maig va tenir lloc la xerrada “Alimentació i cicles femenins”, a càrrec de la dietista i nutricionista Anna Gispert, emmarcada en el Cicle d’Alimentació Saludable. La proposta es va iniciar ara fa uns mesos i continuarà el proper dia 31, a les 18.30 hores, a la Masia Can Feliu,  amb el taller “Menjar bé és fàcil”.
 
Darrers dies per visitar l’exposició “Artistes a les escoles”
El diumenge 28 de maig clou l’exposició “Artistes a les escoles”. Per tercer any consecutiu, la Casa de Cultura Vila-Puig ha acollit una exposició col•lectiva dels treballs realitzats per l’alumnat dels 10 centres educatius que enguany han participat en el projecte.  L’últim dia per visitar la mostra serà aquest diumenge,  d’11 a 13.30 hores.
Més informació sobre l’exposició aquí.

Darreres jornades esportives
Les temporades esportives estan a punt de finalitzar, i els diferents equips viuen amb emoció els darrers partits abans de l’estiu.  El Sènior A del Sant Quirze Bàsquet Club es juga la presència a la Copa Catalunya, i els petits disputen els Campionats Territorials de BCN.
El Fútbol Club Sant Quirze també celebra la darrera jornada. Partits importants i molta emoció

Una tarda de teatre
El cap de setmana es tanca amb dues representacions teatrals. D’una banda, l’obra “Teatre: T-10”, dirigida per Maria Mercè Fisa, al Casal d’Avis, a les 18 hores. Es tracta de la posada en escena d’un viatge d’anada i tornada a Barcelona en Ferrocarrils, que portarà el públic a escenes de la vida quotidiana. Les entrades es podran adquirir mitja hora abans de l’inici de la representació al mateix Casal d’Avis.
D’altra banda, el grup de Teatre Galliners porta a la Patronal, a les 18.30 hores, les obres “Rodatge al Parc” i “Desaparicions al museu”. Entrades ja a la venda. Més informació aquí.

Més informació sobre les activitats a l’agenda municipal.